SUA: Rusia încearcă să destabilizeze Republica Moldova! Se urmărește instalarea unui guvern prorus

de | 10.03.2023 23:30 | Știri, După subiect, Eveniment

SUA: Rusia încearcă să destabilizeze Republica Moldova! Se urmărește instalarea unui guvern prorus

Casa Albă a anunțat, vineri, că Rusia încearcă să destabilizeze Republica Moldova cu scopul de a instala un guvern prorus.

Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvânt pentru securitate naţională al Casei Albe, John Kirby, care a precizat că Rusia dorește să slăbească Chișinăul, să organizeze o o insurecţie şi să instaleze un guvern mai favorabil Moscovei, transmit agențiile Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Noi credem că Rusia caută să slăbească guvernul (Republicii) Moldova, cu siguranţă cu obiectivul final de a vedea o administraţie mai favorabilă la conducerea acestei ţări”, a transmis Kirby.

De asemenea, SUA deține informații conform cărora persoane aflate în strânsă legătură cu Rusia ar putea să organizeze manifestanţii antiguvernamentali din Republica Moldova.

Actori ruşi, aflaţi cu siguranţă în legătură cu serviciile de informaţii ruse, încearcă să orchestreze manifestaţii în (Republica) Moldova şi să se folosească de acestea pentru a instiga la o insurecţie împotriva guvernului de la Chişinău”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Amintim că SUA va oferi Republicii Moldova 300 de milioane de dolari ca asistenţă în sectorul energetic.

Foto descriptiv Playtech.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Maia Sandu: Rusia plănuiește o lovitură de stat în Republica Moldova

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole