În postul Sfintei Marii. Expoziție de pictură religioasă, la Primăria Pitești!

de | 11.08.2023 17:54 | Știri, Județean, Lifestyle, Pitești

Un eveniment deosebit a deschis această săptămână. Mai precis, luni, a avut loc vernisajul expoziției de pictură religioasă ”Cât de frumoasă ești, Maria!”. Ba mai mult, în această săptămână, holul central al Primăriei Pitești, devenit temporar un spațiu expozițional neconvențional, a fost găzduită expoziția de pictură religioasă ”Cât de frumoasă ești, Maria!”, realizată de artistul plastic Adrian Raul Albu.
Vernisajul a avut loc luni, 7 august, în prezența primarului Cristian Gentea, a reprezentanților executivului și a angajaților primăriei, iar expoziția a fost deschisă de consilierul cabinetului primarului, Cristina Munteanu, și de criticul literar Magda Grigore. Adrian Raul Albu a împărtășit cu publicul din sală bucuria generată de pasiunea sa artistică, mărturisind că dragostea pentru icoană l-a urmărit încă din copilărie. Lucrările au avut o tematică unitară, cu mesaj teologic – Fecioara Maria cu Pruncul, Mântuitorul Iisus Hristos, sfinți, arhangheli, heruvimi și scene biblice, expoziția fiind la a doua sa ediție, după ce, în februarie, a fost oferită publicului și la Centrul Cultural Pitești.
”Icoana de tip realist a fost predominantă, limbajul ei fiind o interdependență între desen, culoare și semnificație. Toate lucrările sunt mărturii ale căutărilor artistului, ale dialogului său special cu transcendența și îndemnuri pentru cei care le privesc – la contemplație, cunoaștere de sine, introspecție și, pentru cei care pot mai mult, la rugăciune. Adrian Raul Albu este un om evlavios în subiectele alese, un pictor interiorizat, reușind, iată, cu convingere, să sacralizeze imaginea într-o lume care în prezent desacralizează vizualul. El continuă o tradiție veche a iconarilor români și, pentru că toată paleta de teme/simboluri/motive aparțin ortodoxiei noastre autentice, scopul moral al lucrărilor lui au un ascendent evident asupra celui decorativ.”, a transmis prof. dr. Magda Grigore, scriitoare și critic literar, potrivit informării transmise de administrația locală din Pitești.
Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitesti.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
https://anchetaonline.ro/sambata-12-august-filmfest-2023-doua-seara-festivalului-film-liber-lunca-argesului-104086/
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești