Un val de praf saharian va ajunge peste România!

de | 22.02.2023 14:01 | Știri, Eveniment, Național

Un prim val de praf roșiatic saharian a ajuns deja, pentru prima dată în acest an, în Europa. Când se preconizează că va ajunge și în România și ce impact are aupra sănătății oamenilor.

Conform Serviciul Copernicus de monitorizare a atmosferei din UE, deasupra Europei a fost detectată pentru prima dată în acest an, o cantitate mare de praf saharian, iar particulele ar putea ajunge în Europa Centrală și de Est chiar în următoarele zile, citat de DPA.

Din cauza acestui praf, alergiile ar putea fi exacerbate. Totodată, particulele de praf din atmosferă ar putea afecta generarea de energie solară, conform Antena 3 CNN.

Conform previziunilor Copernicus, praful provine din Africa de Nord și se va îndrepta spre Franța.

Impactul tipic este un cer roșu sau portocaliu, dar există, de asemenea, un efect potențial asupra calității aerului la nivelul solului, în special în Portugalia și Spania”, a precizatt Mark Parrington, cercetător principal al Copernicus.

Foto descriptiv.
Sursa Foto Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tragedie! Un bărbat de 40 de ani și-a găsit sfârșitul după ce s-a înecat într-un canal

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Portugalia | Spania

Ultimele articole