Pragul pentru infracțiunea de abuz în serviciu, eliminat!

de | 04.04.2023 19:18 | Știri, Administrație, Național

Ședința comisiei juridice din Camera Deputaților a fost una aprinsă astăzi. Astfel, potrivit celor de la g4media.ro, comisia juridică a Camerei a adoptat cu voturile coaliției PSD-PNL-UDMR, proiectele de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală, în forma prin care se permitea ca interceptările să fie folosite în dosare de corupție și fără niciun prag pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

După ce coaliţia PSD-PNL-UDMR a decis să introducă în Codul de procedură penală un amendament prin care înregistrările să nu mai poată fi folosite ca mijloc de probă în cazurile de corupţie şi evaziune, parlamentarii s-au răzgândit. În final a fost supus la vot în bloc eliminarea a tot ceea ce a adoptat Senatul și adoptarea în bloc a proiectelor așa cum au ajuns ele de la Guvern la Senat, asta deși deputații USR au contestat procedura. În consecință, interceptările SRI vor putea fi folosite ca probe în cazurile de corupție, iar parlamentarii au decis să renunțe şi la pragul pentru abuz în serviciu instituit de Senat. Miercuri, ambele proiecte ajung la vot în plenul Camerei.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Premierul Nicolae Ciucă: ”Guvernul României salută aderarea oficială a Finlandei la NATO”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Camera Deputaților

Ultimele articole