Prefectul de Argeș, Radu Perianu: ”Testarea Babeș Papanicolau și HPV este gratuită în 3 centre din Argeș dar refuzată la Spitalul de Urgență Pitești”

de | 20.06.2023 16:12 | Știri, Administrație, Pitești

Radu Perianu, prefectul județului Argeș, atrage atenția că ”testarea Babeș Papanicolau și HPV este gratuită în 3 centre din Argeș, dar este refuzată la Spitalul Județean de Urgență Pitești”. În consecință, prefectul de Argeș solicită conducerii Consiliului Județean Argeș să ia măsuri astfel încât și acest spital să se alăture programului.

Femeile cu vârste între 26 și 64 de ani pot beneficia de teste gratuite în cadrul Programului de prevenție a cancerului de col uterin. În acest moment sunt 3 centre localizate în spitalele din Argeș, la Câmpulung, Curtea de Argeș și Costești. Prefectul Radu Perianu a tras un semnal de alarmă și a afirmat, într-o conferința de presă, că în Pitești, acolo unde a existat cel mai mare interes pentru testare, nu există un astfel de centru. Spitalul Județean de Urgență Pitești este sub autoritatea Consiliului Județean Argeș.

“Este absolut inadmisibil ca în Pitești, acolo unde a existat cel mai mare interes pentru testare, să nu existe un astfel de centru. Conducerea Spitalului Județean de Urgență i-a refuzat pe medicii care se ocupă de Program și nu a fost interesată de testările gratuite. Puține femei își permit să facă aceste analize în regim privat acolo unde costă 400 de lei. Iar dreptul de a le face fără bani le este refuzat”, a declarat Radu Perianu, prefectul județului Argeș, potrivit comunicatului primit.

Pentru informații și programări, femeile cu vârste între 26 și 64 de ani se pot adresa pentru:

  • Câmpulung, la telefon: 0248510100, interior 172, de luni până vineri de la ora 8 la ora 14;
  • Curtea de Argeș, la telefon: 0753061532, tot de luni până vineri de la ora 8 la ora 14;
  • Costești, la telefon: 0248673550, de luni până vineri, de la ora 8 la ora 13 pentru programări. Recoltările vor putea fi făcut zilnic, în intervalul ora 10-12.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

La Bazinul Olimpic Pitești. Campionatul Național Copii 11 ani are loc în acest weekend!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Radu Perianu