Se pregătesc noi schimbări pe piața RCA! Asigurări pentru trotinete sau biciclete electrice

de | 04.07.2023 23:54 | Știri, Eveniment, Lifestyle, Național

Se pregătesc noi schimbări pe piața RCA. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a inițiat un proiect de OUG prin care se modifică legislația privitoare la polițele RCA, iar printre cei care vor plăti polițe de asigurare se numără inclusiv posesorii de trotinete electrice sau biciclete electrice.

Uniunea Europeană cere noi reglementări, după ce numărul  accidentelor în care au fost implicate aceste vehicule a crescut.

O altă schimbare controversată se referă la relația asigurator-persoană prejudiciată-service auto.

Potrivit proiectului, noile polițe RCA vor fi plătite de către toți posesorii de vehicule autopropulsate care se deplasează cu o viteză maximă mai mare de 25 km/h. Vizate sunt, în special, trotinetele și bicicletele electrice, relatează antena3.ro

De asemenea, o altă noutate prevăzută în proiect este că pentru mașini s-ar putea încheia poliţe RCA valabile doar câteva zile. În prezent, șoferii își pot încheia polițe de asigurare cu o valabilitate între  1 – 12 luni, dar în noul proiect este specificat doar faptul că polițele de asigurare pot fi eliberate pe o perioadă de cel mult 1 an.

Totodată, potrivit noului proiect, despăgubirile în cazul daunelor morale pentru accidente soldate cu decese vor fi plafonate.

Amintim că în luna aprilie, a intrat în vigoare  proiectul de plafonare a prețurilor RCA. Măsura a fost introdusă după falimentul companiei Euroins. Însă plafonarea tarifelor va expira la toamnă.

sursă foto Getty Images

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tânăr de 19 ani, prins cu macetă și cuţit, într-un loc de joacă pentru copii din Mehedinţi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ASF | RCA

Ultimele articole