Prejudiciu de peste 5,4 milioane de lei descoperit de ANAF la o singură firmă

de | 04.01.2024 13:03 | Național, Eveniment

  • Controale ANAF!

control anaf

Dintr-un comunicat de presă transmis de ANAF aflăm că inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) din cadrul ANAF au descoperit un prejudiciu cauzat bugetului de stat, de peste 5,4 milioane de lei la o firmă din București-Ilfov.

Firma în cauză efectuează prestări de servicii în domeniul metale feroase şi neferoase.

Ca urmare a verificărilor efectuate, inspectorii DGAF au constatat că societatea în cauză a înregistrat în evidențele contabile cheltuieli fictive de bunuri şi servicii, diminuând astfel baza impozabilă, prin crearea unei aparenţe licite a tranzacţiilor efectuate.

 

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 5,4 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit, iar pentru continuarea cercetărilor au fost sesizate organele de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale”, se precizează în comunicatul de presă transmis de ANAF. 

Trebuie amintit faptul că DGAF desfășoară permanent acțiuni de control antifraudă la nivel național în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și recomandă tuturor entităților economice să respecte legislația fiscală aflată în vigoare.

 

 

Foto descriptiv

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Pensia de urmaş 2024. Soțul rămas în viață beneficiază de pensie în anumite condiţii

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Ilfov