anchetaonline.ro

Premierul Nicolae Ciucă: ”Avem rezervele necesare de gaze naturale pentru a trece cu bine iarna”

de | 05.02.2023 14:01 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Național

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că România are rezervele necesare de gaze naturale pentru a trece cu bine iarna, indiferent de condiţiile meteorologice ale acestei perioade. Potrivit acestuia ”gradul de umplere a depozitelor este astăzi la peste 62% din capacitate”.

”La nivelul Guvernului am luat măsuri pentru asigurarea energiei necesare consumului cetățenilor și mediului de afaceri. Avem rezervele necesare de gaze naturale pentru a trece cu bine iarna. Gradul de umplere a depozitelor este astăzi la peste 62% din capacitate, ceea ce asigură consumul necesar populației și economiei, indiferent de condițiile meteorologice ale acestei ierni”, a precizat premierul Nicolae Ciucă într-o postare publicată astăzi pe pagina de Facebook a Guvernului.

”În 14 județe am activat Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției”

Șeful Guvernului a explicat că autorităţile monitorizează situaţia generată de fenomenele meteorologice periculoase din această perioadă şi continuă să intervină în sprijinul cetăţenilor care au nevoie de ajutor.

”Monitorizăm situația generată de fenomenele meteorologice periculoase din această perioadă și continuăm să intervenim în sprijinul cetățenilor care au nevoie de ajutor. Am stabilit împreună cu ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, o serie de măsuri pentru optimizarea misiunilor de răspuns, la nivel național. Forțe ale Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, polițiști, jandarmi – , alături de serviciile de Ambulanță, Salvamont, precum și personal specializat din cadrul Administrației Drumurilor sunt în misiune pentru deblocarea traficului rutier pe drumurile blocate și pentru sprijinirea oamenilor. Mijloacele și echipamentele sunt operative și, în 14 județe am activat Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență. Suntem în legătură și cu autoritățile locale pentru a răspunde solicitărilor semnalate de cetățeni și, la nevoie, echipaje de salvatori, cu tehnică aflată în dotare să se deplaseze în sprijinul acestora”, a mai explicat Nicolae Ciucă potrivit sursei citate.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Cabana “Capra” din Argeș lovită de o avalanșă! 60 de oameni blocați deși drumul este închis traficului, de la km 104

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Ciucă