Cu o imagine completă a ceea ce se întâmplă în interiorul Consiliului Județean Argeș, cunoscând hibele sistemului, Dorin Mărășoiu, președinte al Partidului Mișcarea România Suverană Argeș, candidează pentru funcția de președinte al administrației județene. Originar din zona Topoloveni, acesta este un păstrător al tradițiilor. Fiind nepotul respectatului preot Ion Ionescu, cel care a pus bazele tuturor corurilor din zonă, cu o contribuție recunoscută la dezvoltarea culturală a județului, Dorin Mărășoiu a fost crescut cu dragoste de patrie și de adevăr. Inginerul silvic, cu activitate atât în mediul privat, cât și în cel de stat, Dorin Mărășoiu a afirmat că dorește să schimbe modul de lucru al funcționarilor din instituție și să imprime o viziune de dezvoltare unitară pentru întreg județul, nu doar pentru unele comune.
- Cine se poate regăsi în principiile MRS?
– La această întrebare avem un răspuns facil: oricine simte românește și se poate regăsi în conceptul nostru este binevenit. Noi am primit mulți doritori, însă acum lucrurile s-au triat! Cei care nu au ținut rândul și care au urmărit tot felul de interese ascunse au plecat. În partidul nostru au rămas oameni care au un crez total, care nu pot fi întorși din drum la o bătaie mai puternică a vântului.
- Ce atuuri aveți în fața contracandidaților?
– În primul rând, este experiența administrativă care a fost demonstrată și în privat, și la stat. Am o viziune care va schimba filozofia de funcționare a Consiliului Județean și cred că acest lucru va fi benefic argeșenilor.
Știți că nu am un limbaj de lemn și asta va conta în ochii și în mintea electoratului. Eu am avut două preluări pe presa națională, pe lucruri concrete. De câțiva ani avem preluări pe presa națională doar la dezastre, nimic din situația actuală a județului nu mai contează la național.
”Argeșul – pe primul loc!” spun cei de la PSD, doar că au uitat să menționeze la ce anume este pe primul loc. Așa cum a apărut în presă, ai impresia ca la parandărăt.
- Ce a însemnat pentru dumneavoastră experiența anterioară în CJ și de ce doriți să reveniți la Consiliul Județean?
– Este o întrebare care mi se adresează constant în ultima perioadă. Eu am avut o experiență interesantă la Consiliul Județean. Unii făceau pariuri că nu rezist nici 6 luni, dar au pierdut. Este drept că am întâlnit situații în care am fost singur, pentru că cei care erau în echipa PSD și care puteau să dea o idee dădeau bir cu fugiții când aveai mai mare nevoie. Poate vă mai amintiți că în momentul în care la CJ Argeș a venit adresa de la DNA, cu prejudiciul din dosarul „Consultanța”, eu am convocat un consiliu de urgență pentru că termenul de răspuns era de 48 ore. Atunci, dintre colegii din PSD s-au prezentat doar 4 inși, iar restul, deși discutaserăm despre speță, s-au făcut pierduți. Am înțeles atunci că unii nu au curajul răspunderii! A mai fost un episod, când în Consiliul Județean s-au propus trei hotărâri ce îl priveau pe directorul de la Evidența Populației, iar eu am fost singurul din PSD care a votat altfel decât cei din PSD. Atunci mi s-au adus tot felul de acuzații, dar timpul a demonstrat că eu am fost cel care a judecat corect. Credeți că după ce m-au acuzat pe nedrept și-a cerut cineva scuze sau a plătit cineva în vreun fel?!
Eu cred că aceste lucruri trebuie să înceteze. Cred că oamenii ar trebui să vină cu încredere și bună voie la serviciu, să se termine cu această presiune pe cei care au idei contrare. Din discuții contradictorii pe diverse considerente ies cele mai bune decizii.
- Care sunt cele mai importante proiecte pe care doriți să le puneți în practică la nivelul administrației județene?
– O să încerc să enumăr câteva proiecte pe care intenționez să le propun electoratului. Primul ar fi împărțirea județului în zone, pe văi, și care să aibă mai multe comune în componență. Vedem astăzi că avem un mozaic în ceea ce privește serviciile publice care sunt la poarta cetățenilor. Dezvoltarea în ceea ce privește utilitățile publice este haotică și ține de puterea de înțelegere a lucrurilor de către fiecare primar, de capacitatea lui de a munci pentru binele societății și este clar că lucrurile stau diferit.
Avem acum autostrada Pitești-Sibiu, tronsonul 5, care se anunță a fi finalizat în curând. Vedeți anunțat vreun plan amplu pentru zona Curtea de Argeș pe partea de turism? Nu! De ce?! Pentru că nu avem viziune. Avem munții cei mai înalți și nu avem un metru de pârtie. Avem un proiect Molivișu cu o instalație de transport pe cablu achitată de CJ și care de 9 ani stă depoziată într-o curte. A mai vorbit de vreo 7 ani cineva de Molivișu?! Este inacceptabilă o astfel de situație.
Avem un proiect făcut pe perioada socialistă pentru Transfăgărășan. Îl putem actualiza și pune în lucru. Totul ține de voința politică!
Cred că rolul Consiliului Județean trebuie schimbat și în asociere cu fiecare zonă să înceapă să gândească proiecte pentru mai multe primării în comun, astfel încât să eliminăm aceste diferențe de dezvoltare a comunităților. Și acesta este un deziderat obligatoriu al oricărui ales public.
Pentru zonele pomicole sau viticole pot fi create depozite moderne de depozitare a fructelor sau a legumelor, iar valorificarea să se facă de către depozit. Astfel, cantitățile cumulate vor fi vândute către supermaketuri.
Mă gândesc și la crearea unui serviciu de ambulanță cu medicamente care să meargă în zonele fără farmacii pentru aprovizionarea cetățenilor sau pentru consult medical cât mai aproape de locuitori.
- Care este prima schimbare pe care o veți face dacă veți fi ales președinte al CJ Argeș?
– Prima schimbare va fi să aerisesc biroul, pentru că știu că domnul Mînzînă a mai fumat câte un trabuc pe acolo, iar eu sunt nefumător de 24 de ani. Asta în spirit de glumă! Primul lucru va fi să stau de vorbă cu angajații, să le explic filozofia mea de lucru și să văd câți sunt cei care se vor înhăma la aceasta.
- De ce alegătorii ar trebui să se orienteze către MRS?
– Noi venim cu oameni noi, dintre voi, care nu mai suportă ceea ce văd și au ieșit la luptă! Au învățat câte puțin din politică, au crezul lor și merg în fața electoratului cu încredere.
Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Marasoiu Dorin.
Material realizat de redacția Ancheta.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Gheorghe Lupescu, fostul comandant al Jandarmeriei Argeș candidează la Dobrești!