Prețurile carburanților astăzi! Cât costă un litru de benzină şi motorină în Argeș

de | 23.04.2024 09:29 | Județean, Lifestyle

Potrivit portalului peco-online.ro, în Argeș, cel mai mic preț la benzina standard îl găsim la stațiile Petrom, 7.40 lei litrul. Același preț îl găsim și la Lukoil, iar în celelalte benzinării prețul variază de la 7.41 lei la 7.58 lei.

Cei care alimentează cu benzină superioară trebuie să aibă în vedere că aceasta pornește de la 7.91 lei per litru și ajunge până la 8.22 lei per litru.

Pentru motorina standard, cel mai ieftin preț îl găsim tot la stațiile Petrom, 7.45 lei, iar în celelalte benzinării prețul variază de la 7.46 lei la 7.62 lei.

Cei care doresc motorină premium trebuie să aibă în vedere că prețul acesteia pornește de la 7.81 lei per litru și ajunge până la 8.08 lei, în funcție de benzinărie. Cel mai mic preț se găseşte la staţiile Petrom, excepție fac cele de pe Autostrada București-Pitești, de la km. 94 și 80, unde prețul este de 7.88 lei per litru.

De ce cresc sau scad prețurile pentru benzină sau motorină la pompă

Potrivit antena3.ro, prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile.  Acest lucru a fost constatat Consiliul Concurenței în urmă unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă.

Totodată, această Cotație Platts reprezintă un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor. Însă, datele Platts nu sunt date publice.

Când va fi următoarea scumpire a carburanților?

Din luna ianuarie 2024 s-a aplicat creșterea accizelor la carburant, iar prețul de la pompă a crescut. Luna iulie aduce o altă creștere a prețurilor, iar benzina se va scumpi cu 43 de bani pe litru, în timp ce motorina se va scumpi cu 39 de bani pe litru.

În total vom avea o creștere de 72 de bani, când vine vorba de benzină, și 65 de bani în plus pentru litrul de motorină.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Preot acuzat că a refuzat să spovedească o femeie de 87 de ani: „Trimiţi acasă o bătrână în cârjă”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole