Preot acuzat că a refuzat să spovedească o femeie de 87 de ani: „Trimiţi acasă o bătrână în cârjă”

de | 23.04.2024 08:47 | Național, Eveniment

Un preot din Constanța este acuzat că a refuzat să spovedească o femeie de 87 de ani pentru că nu aparţine de sectorul său pastoral.

Fiul femeii a făcut publică întâmplarea într-o postare pe Facebook, iar cazul a ajuns și în atenția Arhiepiscopiei Tomisului.  Motivul invocat de preot, că nu ar sta pe aceeași stradă cu femeia, a fost considerat incredibil de către credincios.

Am fost cu mama mea de 87 de ani la biserica din faţa poliţiei pentru a se spovedi. Am stat la slujbă frumos şi la sfârşit, când să se spovedească, preotul i-a spus mamei mele că nu o spovedeşte că nu stă pe strada care o are el, ci să îl sun pe preotul care are acea strada. Asta pentru mine înseamnă o ne… Să vă fie ruşine că trimiţi acasă o bătrână în cârjă şi nu o poţi spovedi în biserică. Ruşine ruşine ruşine…….”, a scris bărbatul pe Facebook, potrivit news.ro

Arhiepiscopia Tomisului a transmis că, potrivit Regulamentului Autorităţilor Canonice, Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române „clericul duhovnic care refuză pocăinţa celui ce se întoarce de la păcat se sancţionează cu dojană arhierească, cu împlinirea unui canon de post şi de pocăinţă la mănăstire sau cu mutarea disciplinară; în caz de neîndreptare se cateriseşte”.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident mortal! Un perete al casei s-a prăbuşit peste un bărbat, în Vaslui

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Constanța

Ultimele articole