Primar argeșean condamnat la ÎNCHISOARE! Ieri, tăia porcul la Golești!

de | 14.12.2023 13:18 | Știri, Eveniment, Importante

Primarul comunei Aninoasa și fost consilier județean, Marius Nicolae Manole, a fost condamnat în cursul zilei de astăzi, definitiv la patru ani de închisoare cu executare de către magistrații de la Curtea de Apel Pitești într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală în formă continuată.

Astfel, conform procurorilor, Marius Manole ar fi cauzat un prejudiciu statului de 609.000 lei, în perioada 2012-2013, când acesta deținea funcția de președinte al consiliului de administrație și director general al SC Indcarf SA Pitești.

Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, inculpatul MANOLE NICOLAE-MARIUS şi partea civilă ANAF Bucureşti – DGRFP Ploieşti, pentru AJFP Argeş împotriva sentinţei penale nr. 123/13.04.2023 pronunţată de Tribunalul Argeş în dosarul nr. 7487/109/2019. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă apelantul inculpat la 400 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 14 decembrie 2023 la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie”, transmit magistrații.

Totodată, edilului i-a fost interzis de către judecători să mai ocupe o funcție publică pentru o perioadă de trei ani după executarea pedepsei.

… va interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi exercitarea dreptului de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate”, informează sursa citată.

Decizia este definitivă, iar în cursul zilei de astăzi, primarul urmează să fie încarcerat.

În cursul zilei de ieri, acesta a participat, alături de mai mulți primari din Argeș, consilieri județeni și parlamentari, la “Ignatul la Golești” , un eveniment tradițional care este găzduit anual de Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești.

Este o formulă pe care noi, Consiliul Judetean Arges, împreună cu primarii din Argeș și Asociația Comunelor din Argeș încercăm să o perpetuăm pentru că ne dorim să transmitem tuturor acest mesaj – că trebuie să ne păstrăm vii tradițiile noastre. În același timp, după cum se știe, carnea rezultată din sacrificarea animalelor, după ce a fost testată, este donată către unitățile de asistență socială aflate în administrarea Consiliului Județean Argeș și DGASPC Argeș, astfel încât și cei mai puțini norocoși să se bucure de o masă tradițională de sărbători. Aproximativ o tonă!”, a transmis Adrian Dumitru BUGHIU pe Facebook.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Fostul primar din Slatina a fost adus în țară. Alina Gorghiu: ”În această noapte a ajuns la penitenciarul Rahova”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Aninoasa | Argeș | Curtea de Apel Pitești | Marius Manole | Pitești | Slatina

Ultimele articole