Primăria și parohiile din localitate, proiect educativ. ”Cinema sub stele”: o seară de film pentru copiii din Mihăești

de | 07.09.2024 09:57 | Rural, Administrație

Încă un proiect de succes la Mihăești: ”Cinema sub stele”. Primăria comunei Mihăești continuă să aducă valoare comunității prin proiecte inovatoare și atractive. De această dată administrația locală din Mihăești în parteneriat cu parohiile din comună au organizat „Cinema sub stele”. Acțiunea a transformat curtea Bisericii din centrul localității într-o scenă de film, oferind copiilor din Mihăești o experiență culturală și educativă unică, cu povești captivante și momente de distracție. Filmul de animație ”Elementar” a fost urmărit cu încântare de cei prezenți.

După întâlnirea cu Andreea Raicu și cu președintele executiv al Salvați Copiii România, Gabriela Alexandrescu, ce au fost în luna aprilie să vorbească deschis, sincer și aplicat cu tinerii despre educația sexuală, acum un alt proiect unește comunitatea de la Mihăești. Primarul comunei Mihăești, Andreea Crîmpiță Matei, împreună cu preoții parohi din localitate, au organizat, în curtea Bisericii din centrul Mihăeștiului, Sfinții Arh. Mihail și Gavriil, un proiect educativ și relaxant, intitulat ”Cinema sub stele”. În deschiderea evenimentului preotul dr. Ionuț Marius Năstase, avându-i aproape pe preotul Gabriel Ciobanu și pe reprezentanții administrației locale, a vorbit bunicilor, părinților și copiilor prezenți despre acest proiect unic în județul nostru.

Acest proiect este unic la nivelul județului, iar primărița Andreea Crîmpiță Matei vrea să transforme acest evenimentul în unul de tradiție, în care anual în ultima zi de vineri din vacanța de vară, să organizeze această acțiune.

Gândită ca o acțiune educativă pentru copiii din localitate, aventurile lui Scânteie și ale lui Scrum în Orașul Elementelor au fost urmărite de peste 200 de copii. Organizatorii au făcut un cinema chiar în curtea bisericii, folosind ca scaune bănci din lemn ori baloți de paie înveliți cu cuverturi tradiționale. Cei prezenți au primit, înainte de începerea filmului, popcorn, iar la final s-au bucurat de câte o savuroasă gogoașă făcută în casă, cum doar bunicii mai știu să facă, un pahar de suc și apă plată. De asemenea, organizatorii le-a dăruit micuților mir și câte o icoană sfințită.

Sursă foto și video: FB Mihăești. Sursă foto și video: FB Mihăești. Sursă foto și video: FB Mihăești. Sursă foto și video: FB Mihăești. Sursă foto și video: FB Mihăești.

”Dragi copii din Mihăești,

Am fost aseară extrem de încântată să vă revăd și vă mulțumesc că ați răspuns invitației noastre – a mea și a preoților din parohiile comunei – să umplem curtea bisericii cu suflete curate.

Am găsit acest motiv – să vedem un film împreună – un film pentru voi, în care focul și apa – cele două elemente ale vieții sunt personificate în mici omuleți (ca și voi) care descoperă lumea. Aventurile lui Scânteie și ale lui Scrum în Orașul Elementelor au fost urmărite de peste 200 de copii.

Mulțumesc și părinților și bunicilor care i-au însoțit pe copii și ne bucurăm că a fost o acțiune reușită. Am vrut să simțiți puterea unei comunități care e formată și din copii, și din adulți, în care fiecare are rolul său, iar noi, cei care o conducem, sau mai bine zis o „păstorim”, – primar, preoți, profesori – să putem să vă oferim unitate, credință și iubire.

Cred că vom relua și anul viitor această frumoasă inițiativă. Vreți și voi?”, a punctat, pe pagina de Facebook, primarul localității, Andreea Crîmpiță Matei.

Sursă foto și video: FB Mihăești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Administrația locală investește în educația tinerilor. Andreea Raicu și Salvați Copiii România au fost la Mihăești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salvați Copiii România