anchetaonline.ro

Primăria Pitești cumpără un teren de 1 milion de euro pe Depozitelor

de | 14.02.2022 11:57 | Administrație, Economic

Primăria Pitești cumpără un teren de 1 milion de euro pe Depozitelor

 

Teren Servicii Energie Oltenia

Circa 5 milioane de lei are alocați Primăria municipiului Pitești pentru a cumpăra imobilele de pe str. Depozitelor, ce se află în portofoliul societății Servicii Energetice Oltenia. Terenul, pe care se află și construcții, are o suprafață de peste 12.000 mp. „În două luni se termină toate procedurile juridice și o putem cumpăra. Vrem să deschidem parcul CET Nord, 4,6 ha, să relocăm Publitrans, să creăm o parcare generoasă pentru cei care vin la Parcul Lunca Argeșului 1 și ce rămâne să punem la dispoziția mediului de afaceri, să construim acolo Spitalul de Oncologie sau de Infecțioase, cum se decide.”, a explicat viceprimarul Gelu Tofan. Domnia sa ne-a declarat că prețul de circa 100 euro/mp este foarte bun pentru zona respectivă și speră să reuşească să achiziționeze acel teren, municipalitatea având drept de preempțiune. Acesta este necesar pentru a crea o cale de acces potrivită pentru viitorul parc industrial din zona de nord, deoarece deschiderea actuală nu este foarte agreată de actorii din zona de business. O altă utilitate este dată de posibilitatea de a fi o cale de acces pentru un viitor drum paralel cu calea ferată, care va prelua traficul ce va veni de pe drumul expres Pitești-Mioveni, care o să aibă descărcare pe Calea Depozitelor.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă, secretar general al redacțiilor Ancheta, cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: