Primarii PSD din Argeș Mircea Drăghici, Constantin Nicolescu și alți 38 de aleși locali au fost achitați în dosarul de corupție!

de | 24.04.2023 19:32 | Știri, Eveniment, Județean, Politic

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu și fostul trezorier al PSD au fost achitaţi definitiv, în cursul zilei de astăzi, luni, 24 aprilie.

Cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a ajutat pe aceștia să scape de acuzații într-un dosar care viza fapte de corupţie privind încheierea unor contracte de consultanţă cu zeci de primării din Argeş, conform Agerpres.

De asemenea, alte 38 de persoane – primari şi viceprimari de comune, un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale unei firme de consultanţă, au fost achitate în acest dosar, iar în cazul a trei persoane s-a dispus încetarea procesului penal ca urmare a decesului acestora, conform stiripesurse.ro.

Cele 43 de persoane acuzate au fost trimise în judecată încă din noiembrie 2015, de procurorii DNA Piteşti, pentru un prejudiciu de aproape un milion de lei.

Această sumă reprezintă paguba adusă unui număr de 35 de primării din judeţul Argeş, prin încheierea unor contracte de consultanţă între administraţiile locale şi o firmă la care ar fi avut interese fostul deputat Mircea Drăghici.

Procurorii susțineau că încheierea contractelor era de luat în calcul, însă doar în cazul în care Nicolescu ar fi îndeplinit, în mode necorespunzător, atribuțiile de serviciu derivate din funcţia de preşedinte al CJ Argeş sau prin determinarea inculpaţilor, primari ai unor comune, să îşi îndeplinească necorespunzător atribuţiile de serviciu cu privire la alocarea fondurilor şi la achiziţiile de servicii realizate de autoritatea publică locală, conform sursei citate,

Sursa Foto hotnews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Jandarmii argeșeni te așteaptă în echipa lor! 700 de posturi libere!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole