Primarul Dan Stroe: „La mulți ani România, la mulți ani români!”

de | 01.12.2023 09:35 | Anunțuri, Lifestyle

Ziua Națională a României este sărbătorită în fiecare an la 1 decembrie, de către românii de peste tot. În această zi se celebrează Marea Unire din 1918, acel moment istoric în urma căruia toate provinciile istorice locuite de români s-au unit într-un stat național, România.

Cu acest prilej primarul comunei Bradu, Dan Stroe a transmis un mesaj adresat tuturor românilor:

Dragi brădeni, astăzi, românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor.
Acum 105 ani, la 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu România, și a consfințit ceea ce acum numim România Mare.
Pe 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Naţională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate. Acest act a avut loc după ce la data de 27 martie 1918 s-a decis unirea Basarabiei, iar pe 28 noiembrie 1918 organul reprezentativ al Bucovinei a votat și el unirea cu țara.
Pe 1 decembrie 1918, se decide astfel în unanimitate unirea Transilvaniei, Crişanei şi Maramureşului cu România, cu păstrarea unei autonomii locale, pe baze democratice, cu egalitate între naţionalităţi şi religii.
La mulți ani România, la mulți ani români!!!”, a precizat edilul Dan Stroe pe pagina de socializare.
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dan Stroe