Primele cinci microbuze electrice școlare vor ajunge în localitățile și școlile din Argeș

de | 23.09.2024 13:09 | Județean, Administrație

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Argeș vine cu o veste ună, în special, pentru elevii argeșeni: în această săptămână ajung în județ primele cinci microbuze electrice școlare, din primul lot de 25. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe susținută la sediul CJ Argeș, conferință la care au fost prezenții și primarii comunelor unde vor ajunge primele microbuze.

Primul microbuz școlar se află deja în parcarea C.J. Argeș pentru instruirea personalului trimis de primarii localităților, iar următoarele patru vor fi livrate miercuri, 25 septembrie. După parcurgerea tuturor procedurilor vor fi date primăriilor beneficiare.

Sursă foto: CJ Arges

Sursă foto: CJ Arges

Primele cinci microbuze vor ajunge în localitățile: Berevoiești; Călinești; Leordeni; Valea Mare Pravăț și Mihăești.

Restul vor fi livrate în tranșe de câte 10, în lunile octombrie și noiembrie.

Acestea vor ajunge la: Micești, Schitu Golești, Stoenești, Cetățeni, Cocu, Hârtiești, Țițești, Ungheni, Mălureni, Aninoasa, Albeștii de Argeș, Bughea de Jos, Corbeni, Drăganu, Dragoslavele, Lerești, Merișani, Mușătești, Tigveni și Bughea de Sus.

Numărul microbuzelor electrice a fost suplimentat cu încă trei

Microbuzele au fost achiziționate de către Consiliul Județean Argeș, în cadrul unui proiect finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea contractului de achiziție –  32.314.490, 76 lei cu TVA. Mai mult, printr-un act adițional la acest proiect, semnat în luna august, numărul microbuzelor electrice a fost suplimentat cu încă trei microbuze care vor fi repartizate comunelor Budeasa, Moșoaia și Căteasca. În total, prin PNRR vor fi achiziționate 28 de microbuze.

Alte 17 microbuze vor fi achiziționate

În plus, Consiliul Județean Argeș se află în procedură de achiziție, evaluare propunere tehnică, cu cel de-al doilea proiect, finanțat de Administraţia Fondului pentru Mediu, prin care vor fi achiziționate alte 17 microbuze școlare.

Microbuzele vor fi livrate către: Centrele Școlare de Educație Incluzivă din Curtea de Argeş și Ștefănești și comunele: Vulturești, Căldăraru, Poiana Lacului, Bogați, Sălătrucu, Buzoești,  Băbana, Bascov, Davidești, Popești, Mărăcineni, Vedea, Nucșoara, Dârmănești, Stâlpeni. Valoarea proiectului este de 25.000.000 lei.

În total, peste 6000 de elevi din județul nostru vor beneficia de cele 45 de microbuze achiziționate de Consiliul Județean Argeș

Sursă foto: CJ Arges.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ion Mînzînă, președinte C.J. Argeș: „Suntem județul cu cele mai mari investiții în zona de sănătate din Regiunea Sud-Muntenia”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole