Primele măsuri după accidentul din 2 Mai: Demiteri la IPJ Constanța!

de | 24.08.2023 08:52 | Național, Eveniment

Au fost luate primele măsuri după tragedia din 2 Mai, unde sâmbătă dimineața, un băiat de 19 ani, care consumase trei tipuri de droguri, a intrat cu mașina, un Mercedes de colecție, într-un grup de opt tineri, doi dintre ei murind pe loc.

Vlad Pascu, autorul accidentului, un tânăr care provine dintr-o familie înstărită din București, a fost oprit de Poliție chiar în noaptea tragediei și, deși în mașina lui au fost găsite droguri, a fost lăsat să plece, fără să fie testat pentru consum de droguri.

Măsurile au fost anunțate miercuri seara, de Eduard Ionescu, reprezentant al Direcției de Informare și Relații Publice din Ministerul Afacerilor Interne. Acesta a precizat că informațiile reprezintă concluzii preliminare.

Astfel, în urma tragediei, adjunctul șefului Poliției Județene Constanța, șeful Biroului Rutier Constanța, șeful Poliției Mangalia și șeful Biroului de Poliție Vama Veche vor fi demiși din funcții, în timp ce în cazul altor trei polițiști va fi sesizat Parchetul.

Ofiţerii Corpului de Control au constatat posibile fapte penale de abuz în serviciu, în cazul unui ofiţer şi a doi agenţi. Este vorba despre cei implicaţi în oprirea în trafic a şoferului drogat, pe care nu l-au testat şi l-au lăsat să plece la volan, deşi l-au prins cu droguri asupra sa, iar maşina nu deţinea RCA valabil.

În urma activităților de verificare derulate până în prezent, ofițerii Corpului de Control au constatat posibile aspecte de natură penală, circumscrise infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu modul de acțiune, respectiv inacțiune a trei polițiști: un ofițer și doi agenți.”, a transmis Eduard Ionescu.

De asemenea, acesta mai transmite că verificările începute de corpul de control la poliția din Constanța vor continua. Reprezentantul MAI dă asigurări că ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, va lua măsurile legale care se impun.

În urma accidentului provocat de Vlad Pascu, și-au pierdut viața Roberta Marina Dragomir, în vârstă de 20 de ani, și Sebastian Andrei Olariu, în vârstă de 21 de ani, ambii fiind studenți la Facultatea de Geografie a Universității București.  Alți trei tineri au fost răniți.

sursă foto fanatik.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Șoferul drogat care a ucis doi tineri cu bolidul la 2 Mai posta pe net poze cu mesajul „Drogurile sunt viața mea”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Constanța