Probleme în cazul zilierilor. ITM Argeș a aplicat amenzi

de | 24.10.2023 18:51 | Administrație, Județean

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș anunță că, în perioada 09 – 13 octombrie 2023, în domeniul relațiilor de muncă, s-a efectuat 43 controale. În urma controalelor inspectorii au aplicat 9 sancţíuni contravenționale, din care amenzi în valoare totală de 36.000 lei.

În perioada 09 – 13 octombrie 2023, ITM Argeș, anunță că s-a desfăşurat Campania privind verificarea modului de respectare de către beneficiari a prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Inspectorii au depistat în urma controalelor efectuate în Argeș o serie de deficiențe: nerespectarea timpului de lucru de 6 ore a zilierului minor, neacordarea remunerației brute orare cuvenite zilierului, lipsa acordului scris dintre beneficiar și zilier cu privire la data plății remunerației.

Foto descriptiv. Sursă foto: Evenimentul Zilei.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Șofer de 23 de ani din Bârla – rămas pieton după ce nu a acordat prioritate în Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ITM Arges