Scandalos! Profesor din Piteşti – condamnat şi dat afară din învăţământ, pentru că a flirtat cu o elevă de clasa a VII-a

de | 08.12.2023 20:27 | Din ediția tipărită, Importante, Lifestyle, Pitești

  • „Îți vreau buzele și vreau ceva mai mult, să le mușc, le-aș mușca ușor”
  • „Ştii că te iubesc, chiar te iubesc”
  • „Nu mă mai satur să îţi privesc poza de profil”.

Adrian Ciurea este un tânăr profesor de limba engleză. Are o familie frumoasă, o soţie frumoasă, tot profesoară de limba engleză ca şi el, iar împreună au o minune de fetiţă. În urmă cu trei ani, bărbatul a şocat prin comportamentul său, în momentul în care a început să flirteze cu o elevă de clasa a VII-a căreia îi era profesor: îi trimitea noaptea mesaje nepotrivite, o atingea în clasă la ore şi căuta tot felul de pretexte pentru a fi în apropierea ei. Jurnalistul argeşean Denis Grigorescu, de la „Adevărul”, a studiat dosarul profesorului cu apucături pedofile şi a dezvăluit săptămâna trecută povestea din spatele acestui caz revoltător.

► Atingeri pe partea inferioară a spatelui şi mesaje cu tentă sexuală pentru o fetiţă de gimnaziu

În toamna anului 2020, când elevii abia se întorseseră la şcoală după primul val al pandemiei, profesorul Adrian Ciurea a început să predea la Şcoala Gimnazială „Ion Minulescu” din Piteşti, acolo unde pe postul respectiv era titulară soţia sa, care tocmai intrase în concediu de creştere a copilului. La scurt timp, se pare că tânărul dascăl a făcut o pasiune pentru una dintre elevele sale, o adolescentă de gimnaziu, aşadar, căreia a început să îi trimită seara târziu mesaje de dragoste.

În perioada 21- 30.10.2020, inculpatul, având funcţia de profesor de limba engleză la o școală din Piteşti, s-a prevalat şi a profitat de situaţia de autoritate şi de superioritate faţă de o elevă minoră, atingând-o în repetate rânduri pe partea inferioară a spatelui şi dându-i mesaje cu tentă sexuală, pretinzând favoruri de natură sexuală” – se arată în rechizitoriul procurorilor.

Discuţiile au început în data de 22 octombrie 2020, când – potrivit procurorilor – fata şi mai mulţi colegi ai săi au conversat cu profesorul de engleză despre un joc pe calculator, pe care acesta a menţionat că îl joacă atunci când fiica sa doarme – relatează publicaţia „Adevărul”.

La scurt timp, profesorul a abordat-o în privat pe fată, pe WhatsApp, şi i-a cerut să nu-i spună tatălui ei că vorbesc prin mesaje. Din acel moment, seară de seară, Adrian Ciurea i-a scris fetei pe WhatsApp, expunându-şi fanteziile pe care le avea legat de copilă:

Profesorul persoanei vătămate minore îi trimitea acesteia din urmă mesaje prin care îşi expunea dorinţa de a o săruta pe minoră, de a o muşca de buze, de a o îmbrăţişa, de a se juca în părul ei, transmiţându-i în mod repetat că o iubeşte, că este pentru el mai mult decât o simplă elevă sau prietenă. Mesajele erau transmise unele în limba română, altele în limba engleză” – se arată în rechizitoriu.

  • „I want your lips, and I want something more, to bite them, I would bite them softly” (n.red. – „Îți vreau buzele și vreau ceva mai mult, să le mușc, le-aș mușca ușor”)
  • „Ştii că te iubesc, chiar te iubesc”
  • „Nu mă mai satur să îţi privesc poza de profil”.

Acestea sunt doar câteva dintre sutele de mesaje pe care profesorul de engleză i le trimitea elevei sale minore seară de seară şi, de cele mai multe ori, chiar dacă minora încerca să schimbe subiectul, Adrian Ciurea făcea ce făcea şi continua cu mesajele intime.

►Fetiţa şi-a luat inima-n dinţi şi a arătat mesajele tatălui său

Mai mult decât atât, şi la clasă profesorul începuse să se apropie nepermis de eleva pentru care făcuse o pasiune, aşa cum reiese din declaraţiile fetei, confirmate de altfel şi de colegele sale de clasă, martore în dosar, potrivit cărora în acea perioadă bărbatul o aborda mai des, o scotea mai mult în faţa clasei, îi adresa întrebări, iniţia conversaţii, generând prilejuri pentru a o îmbrăţişa şi pentru a o atinge în repetate rânduri cu mâna pe spate.

„În afară de aceste gesturi de apropiere fizică a inculpatului de minoră, tot în timpul orelor de limba engleză, în timp ce se deplasa printre bănci inculpatul a mai atins-o pe minoră şi în zona gâtului”, au precizat procurorii în documentele acuzării.

Deşi jenată de situaţia în care se afla şi percepând aceste mesaje drept o pretindere implicită a unor favoruri de natură sexuală, fata şi-a făcut curaj şi i-a arătat tatălui său toate conversaţiile avute cu Adrian Ciurea. Vă imaginaţi în acel moment revolta unui părinte care descoperă că fiica sa, o copilă, este victima unui individ cu fantezii bolnăvicioase!

►Conducerea Şcolii „Ion Minulescu” din Piteşti – toleranţă zero pentru profesorul cu apucături pedofile

În data de 28 octombrie 2020, la mai puţin de o săptămână de la primul mesaj indecent, eleva a mers în biroul directoarei Şcolii Gimnaziale „Ion Minulescu”, prof. Ana Mestecăneanu, şi i-a arătat mesajele primite de la profesorul de engleză. Conducerea şcolii a demonstrat toleranţă zero pentru astfel de comportament şi cinci zile mai târziu profesorul era dat afară din şcoală, la scurt timp pe numele său fiind deschis de altfel şi dosar penal.

Lucrurile s-au mişcat destul de rapid, astfel că pe 12 noiembrie 2020, dosarul în care Adrian Ciurea era acuzat de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual ajungea deja pe rolul Judecătoriei Piteşti, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti au întocmit rapid rechizitoriul cu zeci de probe, de la fotografii cu mesajele trimise de profesor elevei pe WhatsApp până la declarațiile martorelor.

Între timp, profesorul, care este de fapt titular la Şcoala Corbeni, a intrat în concediu îngrijire copil în locul soţiei, rămânând departe de catedră până în 2022 – după cum ne-a declarat Alexandra Badea, directoarea Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Corbeni, care a mai precizat:

Ştim de problema dumnealui, câtă vreme a predat la şcoala noastră nu au existat incidente şi nu am avut nicio sesizare vizavi de comportamentul dumnealui. În prezent, se află în concediu fără plată şi are contractul de muncă suspendat”.

► Sentinţă definitivă: 4 ani nu mai are voie la catedră

În luna martie a acestui an, instanţa de fond s-a pronunţat pe această speţă, condamnându-l pe profesorul Ciurea la un an și șase luni de închisoare cu suspendare. În plus, i-a interzis acestuia să mai predea în învățământul de stat sau privat timp de patru ani și să nu se apropie la mai puțin de 20 de metri de eleva pe care a hărțuit-o. De asemenea, acesta trebuie să plătească daune morale de 5.000 de lei fetei, o sumă ridicolă raportat la traumele pe care acesta i le-a provocat copilei pentru care făcuse o pasiune.

Adrian Ciurea a sperat că i se va mai reduce pedeapsa, aşa că a contestat sentinţa iniţială, iar săptămâna trecută Curtea de Apel a dat decizia definitivă, respingând acţiunea profesorului de engleză. În aceste condiţii, conducerea Şcolii din Corbeni, acolo unde are catedra de titular Adrian Ciurea, aşteaptă documentele de la instanţă pentru a pune în aplicare decizia definitivă a judecătorilor.

Se va mai întoarce la catedră după cei 4 ani în care are interdicţie să predea? Rămâne de văzut, în condiţiile în care o astfel de faptă va atârna de el toată viaţa şi întotdeauna  va fi văzut de părinţi, elevi şi profesori ca un potenţial pericol pentru fetiţele care i-ar mai putea fi eleve.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sentinţă halucinantă în Argeş: liber la plesnitul fetelor peste fund!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: