Prognoza meteo pentru următoarea lună! Ce spun meteorologii

de | 19.06.2022 11:30 | Știri, Lifestyle, Național

  • Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 20 iunie – 18 iulie 2022.

 

În perioada 20 – 27 iunie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în toată țara, în special în regiunile vestice.

De menționat că regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări.

 

Începând din 21 iunie, până cel mult în 24-25, masa de aer tropical care afectează Europa de Vest, cu siguranță va aborda și zona țării noastre și va aduce primele zile în care valorile de temperaturi se apropie sau depășesc 25 de grade”, a precizat directorul ANM, Elena Mateescu.

 

Temperatura medie a aerului în perioada 27 iunie – 4 iulie va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice și local în cele centrale, estice și la munte.

 

În intervalul 4 – 11 iulie temperaturile medii vor fi mai ridicate decât normalul perioadei iar regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât normalul perioadei iar precipitațiile vor fi deficitare în nord-vestul țării.

 

meteo

 

Elena Mateescu a vorbit de asemenea despre tendința de accentuare a secetei cu care se confruntă România.

 

În scenariile viitoare se observă schimbări semnificative pentru Europa de Sud și Sud-Est, inclusiv România, prin creșterea frecvenței valurilor de căldură, riscul de secetă, deja prezent, pentru zona de sud, sud-est, chiar și centru a țării noastre.

Observăm posibilitatea ca în viitor România să înregistreze tendințe evidente de creștere în fiecare sezon, dar mai ales iarna și primăvara, în funcție de scenariul de emisia gazelor cu efect de seră și, din păcate, asociat și cu un deficit de precipitații, va duce la accentuarea secetei în acele zone care sunt binecunoscute ca fiind cele mai vulnerabile la fenomenul de secetă“, a adăugat Elena Mateescu., a precizat directorul ANM.

 

 


Mai multe informații puteți afla pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM | Elena Mateescu | Europa | Smiley

Ultimele articole