Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii mai

de | 30.04.2024 10:37 | Național, Lifestyle

Cu toate că temperaturile s-au încălzit încă de la începutul anului, vremea din ultimele săptămâni ne-a demonstrat că frigul se poate întoarce oricând, așa că trebuie să fim pregătiți pentru orice.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 29 aprilie – 27 mai 2024, acoperind și perioada minivacanței de Paște.  Meteorologii anunță temperaturi mult mai ridicate decât normalul perioadei, în cea mai mare parte a ţării, de 1 mai şi de Paşte, însă vor fi ploi în regiunile sud-vestice, sudice şi sud-estice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 29 aprilie – 6 mai

Cu excepţia regiunilor sudice unde temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele normale, mai ales în nord-vestul ţării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-vestice, sudice şi sud-estice, dar şi deficitar în cele nordice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 6– 13 mai

Vremea se va schimba după Paște, iar în săptămâna 6-13 mai, temperaturile vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice, în întreaga țară, dar mai ales în jumătatea estică a teritoriului.

Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13 – 20 mai

În această săptămână, temperaturile cresc și vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Va ploua așa cum este normal, în acest interval, în aproape toată țara. Excepție vor face regiunile sudice, unde precipitațiile vor lipsi.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20 – 27 mai

În această săptămână, vremea se va menține frumoasă în cea mai mare parte a ţării, iar temperaturile se vor situa în jurul celor specifice perioadei.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi apropiat de cel specific pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor.

Sursa foto: Getty Images / Flux factory/

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident în Stoenești! Autoturism răsturnat pe plafon

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM