Programul Euro 200 continuă și în 2023. Elevii și studenții își pot lua calculatoare cu fonduri de la stat

de | 17.02.2023 16:26 | Știri, Economic, Național

Ministerul Educației a anunțat astăzi că a fost publicat, în vederea consultării publice, proiectul de hotărâre cu privire la programul ”Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare. Potrivit proiectului s-a dublat venitul minim pe membru de familie.

Potrivit informării celor de la Ministerul Educației în cadrul acestui proiect de hotărâre au fost actualizate specificațiile tehnice și s-a dublat venitul minim pe membru de familie (mai mic sau egal cu 500 de lei). Potrivit proiectului se propune ca beneficiarii să fie persoane care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: sunt elevi/studenți în învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani; au un venit brut pe membru de familie mai mic sau egal cu 500 lei. În nota de fundamentare se specifică că s-a propus un plafon de 500 lei ”luând în considerare evoluția indicelui prețului de consum comunicat de Institutul Național de Statistică în perioada 2022-decembrie – 2004-iunie, respectiv IPC=239,41”.  Propunerile și sugestiile cu privire la proiectul supus consultării publice pot fi trimise în următoarele 10 zile calendaristice pe adresa de e-mail catalin.pislaru@edu.gov.ro. Proiectul de Hotărâre poate fi consultat aici.

Sursă foto: Facebook Ministerul Educației.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministerul Educației a lansat apelul. Competiţia Națională ”Școală Europeană” 2023 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei