anchetaonline.ro

Proiect de 9.853.493,84 lei – Semnat de Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu!

de | 01.09.2022 17:42 | Știri, Economic, Județean

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, a semnat în cursul zile de astăzi, 1 septembrie, un nou proiect în valoare totală de 9.853.493,84 lei -”Consolidarea infrastructurii medicale pentru a face față provocărilor ridicate de combaterea epidemiei de Covid-19 la Spitalul de Pneumoftiziologie Sf. Andrei Valea Iașului”. Acest proiect este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Proiectul a fost depus în parteneriat cu Spitalul de Pneumoftiziologie ”Sf. Andrei Valea Iașului”,  în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare Axa prioritară 9 Prioritate de investiție 9a, apel de proiecte POIM/935/9/1/Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19/1/Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 și se află în etapa de precontractare.”, informează CJ Argeș.

Scopul general al proiectului este îngrijirea și tratamentul cazurilor de infecție cu virusul SARS COV-2. Acestea vor avea loc prin investiții în dotări și lucrări necesare infrastructurii sanitare.

Conform comunicatului de presă, bugetul investit va contribui la protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19. Acestea vor fi dotate cu tot ce va fi nevoie pentru a îmbunătățind accesul la serviciile medicale de calitate.

Prin proiect se urmărește modernizarea și tehnologizarea la nivel european al infrastructurilor sanitare deficitare, care utilizează în continuare aparatură uzată fizic și moral, prin achiziția de echipamente noi și eficiente, ce aduc atât o creștere calitativă a serviciilor oferite, cât și o creștere cantitativă a numărul de persoane beneficiari de servicii medicale, îmbunătățind starea de sănătate publică la nivel național, regional și local cât și consolidarea capacității de reacție la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2., scrie în comunicatul de presă prezentat de către CJ Argeș.

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident rutier cu 4 autovehicule în Argeș! Mai multe victime implicate!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: COVID-19