Proiect de hotărâre. Imnul României, intonat la deschiderea fiecărei ședințe a Parlamentului

de | 11.05.2023 09:56 | Național, Politic, Știri

Președintele Senatului, liberala Alina Gorghiu, și deputatul PNL, Gigel Știrbu, au depus trei proiecte de modificare a Regulamentului Senatului, a Regulamentului Camerei Deputaților, precum și a Regulamentului activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, prin care se dorește intonarea imnului României înaintea oricărei ședințe de plen.

Potrivit celor trei proiecte de modificare, cei doi liberali vor ca înaintea oricărei ședințe de plen să se intoneze imnul României. De altfel, în expunerea de motive se precizează că ”imnul de stat alături de drapel, Ziua Naţională, stema şi sigiliul statului, reprezintă ceea ce numim simbolurile naţionale conform Constituţiei României. Noi, inițiatorii, considerăm ca prin prezentul proiect de hotărâre de modificare a Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului că este oportună intonarea imnului national al României la începutul fiecărei ședințe de plen comun, și nu doar la deschiderea fiecărei sesiuni parlamentare , pentru o mai bună promovare a simbolurilor naţionale”.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Liberalii au marcat Ziua Regalității la Curtea de Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole