anchetaonline.ro

Proiect de lege: Minorii nu vor mai avea voie să fumeze în spațiile publice

de | 30.09.2022 14:22 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Minorii care fumează în spații publice s-ar putea alege cu amenzi usturătoare, potrivit unui proiect de lege semnat de 29 de deputaţi şi senatori PSD și PNL.

Inițiativa legislativă este depusă la Senat, iar în următoarea perioadă va intra dezbaterea comisiilor de specialitate.

Mai exact, minorii nu vor mai putea fuma în locuri publice, precum drumuri, parcuri, stadioane, unităţi de învăţământ, gări şi aeroporturi, mijloace de transport. Aceștia ar putea fi sancționați cu amenzi de până la 500 de lei.

Se interzice consumul de tutun persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, mijloace de transport, autogări, gări şi aeroporturi de stat şi private şi în unităţile de învăţământ public sau privat, precum şi pe o rază de 200 m în jurul acestora”, prevede proiectul de lege.

În cazul în care prevederile legislative nu vor fi respectate, minorii vor fi amendați cu sume cuprinse între 100 și 500 de lei.

În expunerea de motive pentru susținerea acestei inițiative, parlamentarii au precizat că există motive de îngrijorare în ceea ce privește consumul de tutun, alcool şi droguri în rândul tinerilor, după rezultatele unui studiu făcut de Agenţia Naţională Antidrog.

Foto descriptiv Replica Online

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Lovitură pentru români! Indicele IRCC a înregistrat un record absolut

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PSD