anchetaonline.ro

Proiect de ordin al Ministerului Educației. Cum poate fi încheiată situația școlară anuală a elevilor

de | 06.06.2023 22:16 | Știri, Administrație, Național

Ministerul Educației a transmis în această seară o informare prin care anunță că a publicat, în consultare publică, un proiect de ordin pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar. Numărul minim de note acordate unui elev la o disciplină este de două, iar situaţia şcolară poate fi încheiată fără a fi validată de Consiliul profesoral se precizează în proiect.

”În continuarea demersurilor de a adapta activitățile de final de an școlar la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei a publicat, în consultare publică, proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 4183/2022”, a transmis Ministerul Educației.

Modificările propuse prin proiectul lansat în consultare publică vizează următoarele:

  • În anul școlar 2022 – 2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două. 
  • În anul școlar 2022 – 2023, situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală. 

”Reiterăm faptul că Ministerul Educației comunică permanent cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene/ al municipiului București pentru a identifica cele mai bune soluții de adaptare la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, cu respectarea cadrului legal”, a mai transmis Ministerul Educației.

Foto descriptiv. Sursă foto: observatornews.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

11 şcoli, licee şi grădiniţe din Piteşti intră în reparaţii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei