Proiect esențial pentru Argeș: amenajarea împotriva inundațiilor a râului Cotmeana! 

de | 05.10.2023 11:35 | Din ediția tipărită, Administrație, Județean

  • Ședința Comitetului de Bazin Argeș-Vedea!

O nouă ședință de lucru a Comitetului de Bazin Argeș-Vedea a fost organizată cu ocazia finalizării de către Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea și predării către consiliile județene a Hărților de Hazard și de Risc la Inundații (HHRI) pentru sectoarele de cursuri de apă identificate cu risc semnificativ la inundații (APSFR) din bazinul hidrografic Argeș Vedea, corespunzătoare implementării Ciclului II al Directivei 2007 / 60 / CE privind evaluarea și gestionarea riscului de inundații.

În urma realizării acestor limite de inundabilitate și identificarea obiectivelor supuse riscului la inundații, pentru fiecare areal a fost creat un program de măsuri pentru reducerea riscului la inundații (PoM), în final rezultând Planul de Management al Riscului la Inundații în bazinul hidrografic Argeș Vedea. Elaborate pentru fiecare Administrație Bazinală de Apă și pentru fluviul Dunărea, aceste planuri identifică măsuri durabile şi rezistente la schimbările climatice, pentru prevenire, protecție, pregătire, refacere și evaluare, prioritizând, acolo unde este posibil, măsuri nestructurale, infrastructură verde şi soluţii bazate pe natură, acestea fiind aprobate prin hotărâre de guvern.

Arges Vedea

În urma realizării analizei multicriteriale și a analizei cost-beneficiu, la nivelul ABA Argeș Vedea, județul Argeș, a fost identificat următorul proiect esențial: Amenajarea împotriva inundațiilor a râului Cotmeana – cu posibilitate de finanțare externă (UAT: Lunca Corbului, Stolnici, Hârsești, Bârla). După aprobarea prin HG a PMRI, se vor demara procedurile privind identificarea și alocarea resurselor financiare promovării acestui obiectiv de investiții.

Comitetul de Bazin Argeș-Vedea reunește principalii factori din domeniul gospodăririi apelor, reprezentanți ai administrației și ai instituțiilor publice, ai operatorilor de rețele de alimentare cu apă și canalizare, ai ONG-urilor din județele Argeș, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița, Olt.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ARGEȘ. Se asfalteaza drumul județean 738 Poienari – Jugur – Mihăești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea