Proiect cu finanțare nerambursabilă, finalizat! În Pitești avem iluminatul public cu LED

de | 25.03.2024 14:34 | Pitești, Administrație

Administrația locală din Pitești vine cu o veste bună pentru cetățeni: astăzi, 25 martie, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiții ”Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în municipiului Pitești”, finanțat prin ”Programul privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public” al Administrației Fondului pentru Mediu. Proiectul a presupus înlocuirea a 1010 corpuri de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED.

Astfel, potrivit informării administrației locale din Pitești executantul lucrărilor este S.C. Flash Lighting Services S.A., contractul având o valoare de 3.534.484,86 lei fără TVA (4.206.036,98 lei cu TVA). Proiectul a presupus înlocuirea a 1010 corpuri de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED în vederea respectării reglementărilor în vigoare și implementarea unui sistem inteligent de telegestiune, cu senzori de prezență și de mișcare.

În ce zone a fost modernizat iluminatul

Zonele supuse intervenției au inclus cartierul Popa Șapcă (str. Mihai Eminescu, Mihai Viteazu, Sfânta Vineri, Crinului, Mihail Kogălniceanu), Oarcul Trivale și străzile: 1 Decembrie 1918, Războieni, Exercițiu, Armand Călinescu, Calea Bascovului, Calea Drăgășani.

Obiectivul general al proiectului este în corespondență cu obiectivul specific de investiții, care este scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor municipiului .

Implementarea investiției conduce la îndeplinirea obiectivelor specifice priorității, în ceea ce privește creșterea eficienței energetice în sistemele de iluminat public. Implementarea proiectului va contribui la atingerea obiectivelor stabilite la nivelul comunității, prin îmbunătățirea confortului și calității vieții, creșterea gradului de siguranță a locuitorilor, asigurarea siguranței circulației rutiere și pietonale, precum și asigurarea unei infrastructuri edilitare moderne.

Principalele obiective specifice ale proiectului sunt: reducerea consumului de energie electrică, al emisiilor de CO2 și implicit scăderea puterii instalate totale; reducerea tonelor echivalent petrol; realizarea unui iluminat la nivelul zonelor vizate care să respecte prevederile standardelor europene și naționale în iluminatul public; ameliorarea securității, siguranței și confortului cetățenilor pe timp de noapte; diminuarea poluării luminoase; folosirea materialelor ecologice pentru protecția mediului.

Acesta este cel de-al treilea proiect finalizat pentru modernizarea iluminatului public, finanțat din fonduri nerambursabile, pe lângă: ”Modernizarea unei secțiuni a sistemului de iluminat public la nivelul  Municipiului Pitești” – 252 corpuri (fonduri AFM); ”Modernizare și eficientizare sistem de iluminat public în Municipiul Pitești” – 1143 corpuri (fonduri norvegiene).

Sursă foto: Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Așteptarea a luat sfârșit! Argeș Mall se deschide pe 25 aprilie – vezi ce branduri de top au venit

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole