Proiect. Proprietarii ar putea solicita primăriilor să facă lucrările de combatere a ambroziei, contra cost

de | 07.02.2024 13:00 | Național, Administrație

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că a publicat în tranparență instituțională un proiect de act normativ ce vizează reglementarea mai multor aspecte în ceea ce privește combaterea ambroziei.

Astfel, potrivit informării MADR, iată la ce se referă principalele prevederi:

  • posibilitatea ca proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole să solicite autorităților administrației publice locale să efectueze lucrările de combatere, contra cost.
  • posibilitatea ca autoritățile administrației publice locale să efectueze aceste lucrări acolo unde proprietarii sau deținätorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole nu au fãcut acest lucru, nici în perioada de înflorire a plantei, nici în urma Avertismentului emis de autoritățile locale, în bază de ordonanță președințială autorizată de instanța judecătorească competentă.
  • inserarea a două noi anexe, înlocuindu-se somația cu notificarea și avertismentul.

Aceste măsuri au ca scop diminuarea focarelor infestate cu buruiana Ambrosia artemisiifolia, a cantității de polen eliberată în atmosferă și, implicit, o scădere a numărului de persoane cu rinite alergice.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primaria Municipiului Pitesti

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

În România sunt 160 de cazuri de violență domestică pe zi. ”Parlamentul a votat, astăzi, ordinul de protecție extins”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Agriculturii

Ultimele articole