Proiecte de prevenire a violenței în școli. ”Banii luați de la infractori vor ajunge acolo unde este mai mare nevoie de ei”

de | 03.09.2024 10:21 | Economic, Județean

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, anunță că banii luați de la infractori vor ajunge acolo unde este mai mare nevoie de ei: ”Vom ajuta tinerii, vom ajuta copiii și vom folosi aceste surse de bani pentru a lupta împotriva traficului de persoane, a drogurilor precum și împotriva violenței”. Mai precis, Ministerul Educației în colaborare cu ANABI, invită școlile să inițieze proiecte de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar.

„Recuperăm banii de la infractori! Știu cât de mult vă doriți acest lucru: banii luați de la infractori vor ajunge acolo unde este mai mare nevoie de ei. Vom ajuta tinerii, vom ajuta copiii și vom folosi aceste surse de bani pentru a lupta împotriva traficului de persoane, a drogurilor precum și împotriva violenței. Concret, școlile au marea șansă de a iniția în acest nou an școlar proiecte de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar.

E un proiect tare bun pe care Ministerul Educației îl face împreună cu ANABI- Agenția de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, aflată în subordinea Ministerului Justiției. Avem un buget total alocat de 3.200.000 lei. Și credeți-mă că sunt foarte bucuroasă că pentru Argeș, din această sumă, este alocată o parte relevantă- 95.400 de lei.

Fac apel la toți cei din conducerea școlilor să nu rateze această oportunitate. Vă rog să depuneți proiecte bune și până pe 10 octombrie să faceți ce trebuie, astfel încât copiii și tinerii noștri să aibă o viață mai sigură”, a transmis ministrul Justitiei, Alina Gorghiu.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Campania ”O viață trăită în frică nu e viață”. Alina Gorghiu: ”Toate victimele pot beneficia de protecție”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Ministrul Justiției