Proiectul E-Voice: “Efectele pandemiei asupra bunăstării psiho-emoționale în rândul tinerilor”

de | 21.12.2023 10:30 | Mioveni, Lifestyle

Una din temele abordate de către echipa de implementare a proiectului “A Voice for Europe – E- VOICE”, în cadrul a mai multor instituții de învățământ de pe raza orașului Mioveni, a fost “Efectele pandemiei asupra bunăstării psiho-emoționale în rândul tinerilor”, potrivit informării publicate de administrația locală.

Pe baza discuțiilor purtate cu elevii și profesorii din Mioveni, concluzia unanimă a fost că pandemia COVID-19 a avut un impact nefast asupra bunăstării psiho-emoționale a tinerilor. Dificultățile emoționale au fost amplificate de stresul în cadrul familiei, de izolarea fizică, de educația perturbată și incertitudinea cu privire la viitor. Impactul pandemiei s-a făcut simțit atât la nivel psiho-emoțional, cât și la nivel de bunăstare fizică.

Politici, programe și măsuri de suport

Majoritatea populației tinere a preferat să solicite suport de la cercul apropiat (familie, rude, prieteni) și mai puțin de la persoane care ar fi putut oferi servicii specializate/ orientate pe acest subiect, potrivit sursei citate. Situația dată vorbește, pe de o parte despre un nivel redus de încredere în instituții, iar pe de altă parte de un nivel redus de acces la asemenea servicii. În vederea redresării situației privind bunăstarea psiho-emoțională a populației, în special a tinerilor, devine extrem de importantă intervenția autorităților printr-un răspuns adecvat de politici, programe și măsuri de suport.

Amintim că proiectului “A Voice for Europe – E- VOICE” a fost câștigat în cadrul programului ”Citizens, Equality, Rights and Values (CERV)”, și este realizat în parteneriat cu 7 țări – Italia(Gazzo), România(Mioveni), Croația(Sibenik), Bulgaria(Union Of Bulgarian Black Sea Local Authorities – UBBSLA), Spania(Fondo Andaluz de Municipios para la Solidariadad International-FAMSI), Belgia(Association of Cities and Regions for Sustainable Resource Management- ACR+) și Franța(The European Association for Local Democracy – ALDA).

Tema principală a proiectului o constituie impactul pandemiei Covid-19 asupra stilului de viață și al educației tinerilor.

Sursă foto: Facebook Primăria Orașului Mioveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Piața Dacia din Mioveni, program special de Crăciun

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Orașului Mioveni