Jaf de proporții în Argeș: Au furat o semiremorcă încărcată cu anvelope în valoare de 100.000 de euro

de | 09.01.2024 16:32 | Județean, Eveniment

Pe 08 ianuarie, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș au extins cercetările în cadrul unui dosar penal referitor la furtul calificat și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat. În urma acestor investigații, un bărbat în vârstă de 37 de ani, din localitatea Rătești, a fost reținut.

În ziua de 08 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș au extins cercetările și cu privire la săvârșirea infracțiunii de
complicitate la furt calificat, în cadrul unui dosar penal întocmit, inițial, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, și au reținut un bărbat de 37 de ani, din Rătești.”, transmite IPJ  Argeș

Potrivit cercetărilor, în noaptea de 10 spre 11 septembrie 2022, un tânăr de 21 de ani, din Rătești, împreună cu un bărbat de 37 de ani, din Crângurile,
Dâmbovița, ar fi furat o semiremorcă, încărcată cu anvelope, în valoare de aproximativ 100.000 de euro. Aceasta era parcată pe marginea drumului național 65 B.

Pentru săvârșirea faptei, cei doi bărbați ar fi folosit un autocamion, căruia i-au atașat plăcuțe cu număr de înmatriculare fals.

Ulterior, autocamionul a fost identificat, de către polițiști, pe raza județului Suceava, fără semiremorcă.

Pe 3 ianuarie 2023, bărbatul de 37 de ani, din Crângurile, județul Dâmbovița a fost identificat și dus la audieri, ulterior fiind reținut pentru 24 de ore și arestat preventiv.

În schimb, tânărul de 21 de ani a fost  cercetat în lipsă, deoarece se afla în străinătate, unde era arestat pentru fapte similare.

Pe 29 septembrie 2023, băiatul de 21 de ani a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2, întrucât față de acesta era emis un mandat de aducere. După administrarea probatoriului, a fost reținut și cercetat, ulterior, sub măsura preventivă a controlului judiciar.

În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că cei doi ar fi acționat în urma unor informații primite de la un bărbat de 37 de ani, din Rătești, și sub îndrumarea acestuia.

Totodată, bărbatul de 37 de ani, din Rătești, ar fi fost cel care ar fi facilitat valorificarea semiremorcii și a anvelopelor din aceasta, pe raza județului
Suceava, cea mai mare parte din suma de bani, obținută în urma valorificării, revenindu-i.

Pe 8 ianuarie, în urma administrării probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la furt calificat, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Foto descriptiv observatornews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Piteștean reținut după ce și-a bătut și amenințat iubita, într-un apartament din Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Rătești