anchetaonline.ro

Propunere adoptată de CE. Se dorește reducerea poluării

de | 01.12.2022 14:22 | Știri, După subiect, Lifestyle

Veste importantă. Miercuri, Comisia Europeană a adoptat o propunere prin care se dorește atingerea obiectivelor de reducere a poluării prin promovarea de soluții de eliminare a dioxidului de carbon.

Astfel, propunerea adoptată miercuri de Comisia Europeană va promova tehnologiile inovatoare de eliminare a dioxidului de carbon şi va contribui la îndeplinirea obiectivelor UE legate de climă, de mediu şi de reducerea poluării la zero, arată cei de la dcnews. Cu sprijinul experţilor, Comisia va dezvolta metode de certificare specifice pentru activităţile de eliminare a dioxidului de carbon. Prima reuniune a acestui grup de experţi este planificată pentru primul trimestru al anului 2023.

Patru criterii de calitate

”Pentru a realiza neutralitatea climatică, trebuie nu doar să reducem drastic emisiile de gaze cu efect de seră, ci şi să eliminăm dioxid de carbon din atmosferă. Graţie pachetului nostru ”Pregătiţi pentru 55”, depunem eforturi pentru a închide cât putem de repede marele robinet al emisiilor de gaze cu efect de seră. Acum, instituim cadrul de reglementare pentru a stimula, în acelaşi timp, eliminarea dioxidului de carbon cu ajutorul tehnologiilor sau al absorbanţilor naturali de carbon, ceea ce prezintă un mare potenţial şi pentru biodiversitate. Eliminările de dioxid de carbon certificate creează noi oportunităţi de afaceri pentru fermierii, silvicultorii şi gestionarii de terenuri care sunt dornici să facă ceva în plus pentru climă şi mediu”, a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, citat de dcnews. Regulamentul propus stabileşte patru criterii de calitate: cuantificare, suplimentare, stocare pe termen lung şi sustenabilitate. De altfel, propunerea este esenţială pentru obiectivul UE de a deveni, până în anul 2050, primul continent din lume neutru din punct de vedere climatic.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ți-ai pierdut actele în străinătate? Iată ce trebuie să faci

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Comisia Europeană