Propunerea lui Daniel Stanciu după declarațiile lui David Popovici: „Cei din Pitești sunt disponibili să ajute și să susțină. Bazinul olimpic e la standarde europene”

de | 05.08.2024 11:45 | Județean, Lifestyle, Național

După declarațiile lui David Popovici privind condițiile din Capitală, directorul FC Argeș, Daniel Stanciu propune organizarea competițiilor importante de înot la Bazinul Olimpic Pitești.

Daniel Stanciu

Foto: digisport.ro

Discutam după declarația lui David Popovici. La Pitești există un bazin olimpic. Cu tot respectul pentru cei de la Federația de Natație, dar sala… Pitești Arena organizează săptămână de săptămână competiții prin federațiile de handbal, volei sau baschet.

.

Cei din Pitești sunt disponibili să ajute și să susțină. Noi am scos niște înotători, Glință, Popovici. Eu dacă aș fi conducător acolo, aș încerca să fac mult mai multe competiții nu numai la Otopeni. Adică și la Pitești.

 

Bazinul olimpic de la Pitești e la standarde europene. E în prima clasă de competiție. Poți să organizezi orice competiție la nivel internațional. Hai, să o forțăm un pic.

 

Ce a realizat acum Popovici cu siguranță va avea urmări pozitive. E un plus, dar cred că se poate și mai mult”, a precizat Daniel Stanciu, la Liga Digisport.

David Popovici

Foto: Antena3 CNN

Reamintim faptul că după după festivitatea de premiere de la Jocurile Olimpice de la Paris unde David Popovici a câștigat aurul olimpic în proba de 200 metri liber și medalia de bronz în finala probei de 100 metri liber, acesta a acordat un interviu pentru TVR Sport, în care a vorbit și despre condițiile precare în care sportivi români se antrenează și se pregătesc pentru competiții.

Sper să fac o diferență oricât de greu ar fi în sportul românesc, pentru că e cel mai bun ambasador al țării, chiar dacă la noi merge un pic mai greu.

 

Trebuie să se facă presiuni, să se aducă la cunoștință tuturor oamenilor care se ocupă de așa ceva să ne punem pe treabă, că avem campioni olimpici din an în paște în ultima vreme.

 

Pentru România educată, sănătoasă trebuie să investim mai mult în sport. E mesaj pentru toți politicienii să vorbească despre asta, dar mesajul se blochează pe undeva”, a transmis David Popovici.

 

Referitor la bazinul de înot de la Pitești trebuie amintit că acesta a fost inaugurat anul trecut și a costat 1,7 milioane de euro.

Reabilitarea Bazinului Olimpic a fost realizată în două etape, prima vizând creșterea eficienței energetice – proiect finanțat și din fonduri europene, iar a doua reprezentând reabilitarea propriu-zisă, renovarea tuturor spațiilor din bazin și aducerea lor la standarde internaționale.

bazin olimpic Pitești

Sunt foarte mulțumit, mai ales când specialiștii spun că ceea ce vedem azi, aici, arată exact așa cum trebuie să fie un bazin de înot modern, la standarde internaționale!”, a declarat în ziua inaugurării primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea.

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaoonline.ro:

David Popovici la întoarcerea în România de la JO 2024: „Este nevoie de bani investiți în sport, bani investiți cu cap la noi în țară!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bazinul Olimpic Pitești | Cristian Gentea | David Popovici | Otopeni | Pitești | Pitești Arena