”Sunt avocat și 25 de ani am muncit doar în mediul privat. Meseria mea este să lucrez pentru oameni, să le apar interesele și să-i reprezint cu succes! Așa voi face și la Consiliul Județean Argeș. După 34 de ani de PSD, Argeșul are nevoie să fie condus cu SERIOZITATE, ECHITATE și RESPECT!”
Partidul Național Liberal este singurul partid care a gândit o strategie de dezvoltare economică reală, sănătoasă, coerentă și pe termen lung pentru județul Argeș – declară liberalii, determinați să câștige alegerile care urmează!
”După 34 de ani de administrație PSD, Argeșul trebuie să aibă o șansă reală de a se dezvolta. Este timpul să con- struim în Argeș! Să facem drumuri, să construim spitale, să înființăm parcuri industriale, să aducem investitori, să creăm locuri de muncă, să oferim sigu- ranță și prosperitate pentru toți argeșe- nii. Economia, drumurile, dezvoltarea, locurile de muncă, nivelul de trai și gradul de civilizație sunt interconectate. Nu poate exista una fără cealaltă. Nu poți avea economie bună dacă nu ai drumuri bune. Nu poți aștepta ca oamenii să aibă putere de cumpărare mare dacă ei nu au locuri de muncă bine plătite.
Proiectul liberal Pitești Tech City va transforma Argeșul în cel mai important pol de dezvoltare din sudul României. Prin investiții în infrastructură locală și județeană, industrie, inovare și dezvoltare tehnologică, Argeșul va înregistra un salt de bunăstare comparabil cu cel realizat de Cluj din 2012 până în prezent. Eu am energia, resursele și echipa care să ducă Argeșul în primele 5 județe ale României.”, declară Radu Perianu – candidatul PNL la Consiliul Județean Argeș.
”Județul Argeș are un potențial economic excepțional, dar nevalorificat. Ineficiența administrației PSD, care conduce județul de 34 de ani, a fost, la propriu, o barieră pentru exploatarea acestui potențial. Prin indolență, indiferență și promovându-și doar interesele de grup, administrațiile pesediste care s-au succedat la conducerea Consiliului Județean nu au reușit să aducă plusvaloare economico-industrială în Argeș.
Argeșul a rămas încremenit în timp sub administrațiile PSD. Drumurile sunt praf. În 4 ani, au reușit să asfalteze 60 km din 1.200 km, câți are Argeșul. În consecință, nici turismul nu merge, nu avem niciun parc industrial, oamenii pleacă să-și caute de muncă în altă parte și, dacă întrebați orice argeșean ce îl doare cel mai mult legat de județul lui, răspunsul sigur este sistemul de sănătate și Spitalul Județean aflat în subordinea Consiliului Județean Argeș. Spital care se află, conform unei investigații Recorder, pe primul loc în topul șpăgilor din România. Așadar, PSD a reușit să pună Argeșul pe primul loc la un singur capitol: la șpăgi.”, adaugă domnia-sa.
Pitești Tech City – proiectul inovativ al PNL pentru dezvoltarea Argeșului
Pitești Tech City înseamnă dezvoltarea integrată a tuturor orașelor și localităților din zona Pitești. Este un proiect inovativ, care are susținerea autorităților centrale, așa cum au avut și alte județe c u administrație liberală, precum Clujul. Este însă nevoie și de o administrație locală competentă, capabilă să depună proiecte și să le ducă la bun sfârșit. Echipa liberală a parcurs deja prima etapă din proiectul Pitești Tech City, care a presupus stabilirea unei viziuni de ansamblu asupra proiectului și obținerea acceptului în cadrul comunității prin prezentări, discuții cu mediul academic și cu mediul de afaceri.
Aducerea unor companii de top în Argeș va însemna 10 parcuri industriale în Argeș, la Costești, Topoloveni, Ştefă- nești, Albota, Bascov, Bradu, Călinești, Arpechim și 10.000 de noi locuri de muncă, mai bine plătite decât cele din București. Creșterea salariilor în Argeș va duce, implicit, și la dezvoltarea unei economii locale mai puternice, la servicii moderne și competitive, arată liberalii.
4 poduri noi peste râul Argeș trebuie construite în 4 ani pentru transportul rutier și feroviar. Pentru ca localitățile din zona Piteștiului să se dezvolte, infrastructura trebuie să susțină activitățile economice pe ambele maluri ale râului Argeș.
Iar după finalizarea drumurilor de mare viteză care vor lega Argeșul de București, Craiova și Sibiu, dezvoltarea Piteștiului și a tuturor localităților din zona centrală a județului va asigura dezvoltarea activităților economice în întreg Argeșul.
Pitești Tech City mai prevede investiții și în mediul socio-cultural, izolarea termică a blocurilor, o zonă polivalentă de agrement în zona metropolitană a Piteștiului și transformarea municipiilor Câmpulung și Curtea de Argeș în stațiuni turistice de interes național.
Ne-am bătut pentru modernizarea Transfăgărășanului și am reușit
Zona de nord a județului va deveni un competitor serios pentru Valea Prahovei, pentru că, în foarte scurt timp, tronsonul de autostradă Pitești-Curtea de Argeș va fi finalizat și, practic, din București și până la poalele Transfăgărășanului vom face o oră și 30 de minute. Vorbim despre unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Europa: Transfăgărășanul.
Noi, liberalii, împreună cu colegul nostru Cosmin Petrescu și cu cei peste 160 de antreprenori din zona Transfăgărășanului am reușit ca acest drum să fie deschis o perioadă mai lungă. Tot noi suntem cei care am făcut demersuri ca Transfăgărășanul să fie modernizat. Şi CNAIR se pregătește să îl modernizeze. Iar odată ce înființăm OMD ”Curtea de Argeș – Orașul Regal și Transfăgărășanul”, vom putea vorbi și despre o pârtie de schi.
Câmpulung merită mai mult decât inimioare și flori
Pitești Tech City oferă, de asemenea, șansa ca municipiul Câmpulung să se ridice! Pentru că acest oraș are nevoie de mult mai mult decât vorbe, inimioare, indicatoare rutiere sau floricele. De re- construcție are nevoie Câmpulung! Sunt vitale platformele industriale, locurile de muncă, drumurile, spitale, educația și turismul.
”Eu îmi doresc un Câmpulung așa cum era odată, mândria județului. De ce era așa? Pentru că avea ARO! Ştiu, e un subiect sensibil, dureros. Înainte de 1990, ARO era exportator în peste 100 de țări. Aici lucrau aproape toți oamenii din Câmpulung. Tot aici munceau cei din comunele învecinate. În Uzina de peste 6000 de metri pătrați, cu 4 fabrici, se lucra pe 3 schimburi și se ajungea la o producție de 14 mii de autoturisme pe an. S-a ales praful! ARO a fost vândută unui privat, a fost distrusă și niciodată înlocuită cu ceva.
Tot praful s-a ales și de fostul Combinat de la Câmpulung, odată singurul producător de granule de poliester, fire și fibre sintetice. GRULEN-ul care avea odată capital social de miliarde de lei vechi a ajuns în mâinile unei societăți private care l-a vândut la fier vechi. Nicio viziune, nicio încercare de a aduce profit, de a ridica orașul. Doar bani de la fier vechi.”, declară Radu Perianu.
Pitești Tech City este șansa de a revitaliza, de a reindustrializa, de a-i da Câmpulungului ce este al Câmpulungului. Pentru asta, noi vom munci. Dar avem nevoie ca toți factorii de decizie să înțeleagă că este nevoie de drumuri, de poduri, de parcuri industriale. Iar cei care nu vor să înțeleagă și să pună osul la treabă să facă pași înapoi. Da, exact așa! Să își vadă de liniștea lor, de relaxare, de distracție, de ce vor ei! Pe noi să ne lase să facem ceea ce trebuie ca să punem Ar- geșul pe calea cea dreaptă!
”Argeșul are nevoie de un restart, de o altă abordare. Eu propun o politică lipsită de aroganță, de fățărnicie, o politică făcută în slujba oamenilor, gândită să pună oamenii pe primul loc. Ştiu că se poate, știu ce am de făcut, știu cum trebuie făcut. Aroganța și mentalitatea de stăpân, pe care le afișează actualul președinte al Consiliului Județean trebuie să dispară din administrație. Oamenii își doresc și merită respect!”
Sursă foto: Facebook Radu Perianu.
Material realizat de redacția Ancheta.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: