Sesizare legată de posibila funcționare fără forme legale a unui centru pentru vârstnici! Radu Perianu:„ Poliția face cercetări!”

de | 11.07.2023 16:25 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle

Prefectul Radu Perianu a precizat faptul că după bilanțul primei zile de verificări în Argeș, au fost aplicate 42 de amenzi contravenționale a căror valoare totală se ridică la 874.100 lei.

Au fost ridicate mai multe kilograme de carne de vită și pește din unitățile pentru vârstnici pentru că erau expirate.
Totodată mai aflăm că într-una dintre locații, comisia de control a găsit un număr de 120 de persoane în loc de 70, atât cât era capacitatea.
Verificările în alte locații sunt în desfășurare!”, transmite Radu Perianu.
batarna azil
Reamintim faptul că azilele de bătrâni din Argeș au fost ținta comisiei de control!
În afară de alimente expirate, s-au mai găsit nereguli și la mobilierul sanitar care era deteriorat iar mucegaiul, și igrasia – au fost doar o parte dintre neregulile găsite luni, 10 iulie.
Cele 4 echipe stabilite să facă verificările în județul Argeș au mers ieri în 12 centre pentru îngrijirea vârstnicilor, iar ceea ce au găsit în teren a dus la sancțiuni.
În unele locații, mai multe produse alimentare găsite în bucătării erau expirate. Lactate, carne și produse din carne, pește. Alte locații sunt deficitare la igienă. Lasă de dorit și mobilierul din băi, dar și cel din curți: bănci rupte, scaune în care oamenii se pot răni, țevi ruginite, geamuri sparte. Mai multe imobile nu au autorizație de securitate la incendiu. Și nici măcar extinctoare”, a transmis prefectul județului Argeș. 
INFORMAȚII NOI, 11 IULIE, ORA 16:25:
Prefectul județului Argeș a precizat, în urmă cu puțin timp că a existat o sesizare legată de posibilă funcționare fără forme legale a unui centru pentru vârstnici iar politia face cercetări în acest caz.
A existat o sesizare legata de posibila funcționare fara forme legale a unui centru pentru vârstnici. S-a deplasat echipa de control.
Politia face cercetari. Au fost găsite 6 persoane: una este mama proprietarei imobilului, 2 sub puse sub Interdicție si doamna este numita tutore, o persoana care domiciliază acolo si 2 persoane fara adăpost in legatura cu care proprietara imobilului sustine ca i-ar fi fost încredințate de Directia de Asistenta Socială.
Cum va spuneam, politia face verificarile ce se impun”, a mai adăugat Radu Perianu.
Foto: Facebook Radu Perianu
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Radu Perianu

Ultimele articole