Razie de amploare în târg! Societăți amendate pentru că nu foloseau casele de marcat

de | 09.10.2023 16:44 | Ștefănești, Eveniment

Razie de amploare, duminică, 08 octombrie, în Târgul de meșteșuguri și produse tradiționale, organizat în orașul Ștefănești. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au acționat pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit în domeniul alimentar.

În cadrul activităților, polițiștii au verificat documentele de proveniență, recepție și comercializare a mărfii, dar și dacă sunt respectate prevederilor O.U.G. 28/1999 privind ”obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale”.

În urma verificărilor, oamenii legii au constatat nereguli în ceea ce privește obligația de a utiliza casele de marcat.

Potrivit IPJ Argeș, două dintre societățile verificate, care vindeau produse din carne și băuturi, nu utilizau casele de marcat electronice fiscale.

La două dintre societățile care au fost verificate, ce desfășurau activități de comercializare a produselor preparate din carne și băuturi, s-a constatat că nu utilizau casele de marcat electronice fiscale, fiind descoperite sume de bani încasate fără a fi fost fiscalizate, sumele stabilite ca fiind încasate fără a fi fost fiscalizate fiind de 2.663 de lei, respectiv 1.979 de lei.”, transmite IPJ Argeș

În urma celor constatate, polițiștii au aplicat  două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 40.000 de lei. Totodată, ei au confiscat și suma de bani nefiscalizată de 4.642 de lei.

sursă foto infostarpitesti.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Percheziții DIICOT în Argeș! Au introdus 186 kilograme de heroină prin Portul Constanța!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ștefănești

Ultimele articole