Razie în Dragonul Roșu! Haine și parfumuri contrafăcute, în valoare de 1.1 milioane lei

de | 14.04.2023 09:56 | După locație, După subiect, Eveniment, Național, Știri

Razie în Dragonul Roșu! Haine și parfumuri contrafăcute, în valoare de 1.1 milioane lei

Inspectorii Autorității Vamale Române (AVR) au controlat, miercuri, 12 aprilie, activitatea comercianților din complexul bucureștean Dragonul Roșu. Aceștia au găsit mai multe nereguli, în urma cărora au fost ridicate bunuri contrafăcute în valoare de 1.1 milioane lei.

În urma verificărilor realizate, peste 2.100 parfumuri și aproximativ 2700 articole vestimentare au fost identificate și ridicate de inspectorii vamali, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru diverse mărci de lux.
Toate bunurile, cu o valoare totală de aproximativ 1.100.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor scrie agerpres.ro

Autoritatea Vamală Română are o gamă foarte largă de responsabilităţi în materie de supraveghere şi control a mărfurilor importate pe teritoriul vamal al Uniunii Europene. Pe lângă colectarea de taxe vamale, TVA şi accize, după caz, pentru mărfurile importate, autoritatea vamală verifică, de asemenea, mărfurile respective în multe scopuri de natură nefiscală, astfel încât să ne asigurăm că îndeplinesc cerinţele UE privind, printre altele, conformitatea produselor, standardele şi normele alimentare, de sănătate şi de mediu”, a declarat Bogdan-Lari Mihei, preşedintele Autorităţii Vamale Române.

Alături de inspectorii Autorității Vamale Române, în cadrul controlului, au participat și poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Sursa foto: Autoritatea Vamală Română / Facebook

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșeni prinși pentru furt de lemne! Au fost amendați cu 10.000 de lei!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București

Ultimele articole