Razie în târg! Polițiștii au dat amenzi usturătoare

de | 16.05.2022 16:18 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Rural

Duminică, 15 mai, polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor Argeș au efectuat verificări în Târgul Săptămânal de la Domnești. La acțiune au participat și polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești.

razie-targ (2)

Foto IPJ Argeș

În urma verificărilor, oamenii legii au constatat nereguli în ceea ce privește deținătorii de câini, care au expus patrupezii la vânzare fără a-i microcipa. De asemenea, polițiștii au constatat abateri referitoare la vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare.

razie-targ (1)

Foto IPJ Argeș

Prin urmare, au fost date 7 sancțiuni contraveționale, în valoare totală de 1.700 de lei:

– 5 sancțiuni, în valoate totală de 500 de lei, conform OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân;
– 2 sancțiuni, în valoare totală de 1.200 de lei, conform HG 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor privind normele sanitare veterinare.

Zeci de persoane au ajuns la SJU Pitești, după ce au fost mușcate de căpușe

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Protecția Animalelor | Protecția Animalelor Argeș