Razie în traficul din Argeș! Aproape 300 de amenzi date de polițiști într-o singură zi

de | 17.06.2024 21:06 | Județean, Eveniment

Ieri, 16 iunie, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

În urma acțiunilor, oamenii legii au aplicat 298 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 68.300 de lei. De asemenea, ei au reținut 21 de permise de conducere și au retras 15 certificate de înmatriculare.

Dintre abaterile la regimul rutier, 98 au fost la regimul legal de viteză, iar dintre permisele de conducere reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce, 10 au fost pentru viteză excesivă și alte 6 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.”, transmite IPJ Argeș

Depistat de polițiștii rutieri câmpulungeni în timp ce conducea cu viteză excesivă

Printre șoferii lăsați fără permis din cauza vitezei excesive se află și un bărbat de 48 de ani, din Pitești.

Acesta conducea un autoturism pe DN 73, pe raza comunei Stâlpeni, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 119 km/h, cu 69 peste limita legală.

Pentru că a apăsat prea tare pedala de accelerație, piteșteanul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.485 de lei, iar permisul de conducere i-a fost reținut pentru 90 de zile.

Viteza-principala cauză a accidentelor grave din Argeș în 2023

Anul trecut, pe raza județului nostru au avut loc 112 accidente grave, iar 38 de persoane și-au pierdut viața.

Viteza excesivă și neadaptată la condițiile de drum și trafic rămâne principala cauză de producere a accidentelor rutiere grave în județul Argeș. Pe fondul acestei cauze s-au produs 25 de evenimente rutiere.

Următoarele două cauze generatoare de accidente rutiere grave în județul Argeș sunt indisciplina pietonală (14 evenimente) și a bicicliștilor (11 evenimente).

Foto: evz.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Câte zile libere legale mai au angajații români în 2024?

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | DN 73 | Pitești | Stâlpeni

Ultimele articole