În scurt timp încep lucrările de reabilitare energetică a sediului Primăriei Costeşti

de | 28.05.2024 10:45 | Administrație, Costești

🔻 Licitaţia a fost finalizată în data de 9 mai prin semnarea contractului cu firma desemnată câştigătoare.

În curând, vor începe lucrările în cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei la Primăria orașului Costești, județul Argeș”. Concret, proiectul are ca obiectiv principal scăderea facturilor la energie pe care Primăria Costești trebuie să le achite lunar pentru consumul propriu şi, astfel, să contribuie substanțial la protejarea mediului înconjurător, finanţarea pentru această investiţie venind de la Uniunea Europeană.

Proiectul care va fi realizat cu bani europeni prin PNRR are o valoare de 4.245.336,48 lei, plus TVA, conform contractului de finanțare semnat de către primarul Ion Baicea în anul 2022.

Recent, a fost finalizată licitaţia pentru efectuarea lucrărilor de execuţie. Deşi autorităţile locale şi-ar fi dorit ca lucrurile să se mişte mai repede şi lucrările să înceapă ceva mai devreme, din păcate procedurile greoaie impuse prin legislaţia actuală nu permit acest lucru:

În data de 09.05.2024 am semnat contractul cu firma câștigătoare a licitației și în cel mai scurt timp vor începe lucrările. Și la acest proiect de la semnarea contractului de finanțare (2022) până la începerea efectivă a lucrărilor, după obținerea tuturor avizelor și desfășurarea licitației, a fost necesară o perioadă de peste doi ani. Acestea sunt perioadele de implementare în țara noastră.” – a explicat primarul Ion Baicea.

Dovadă că licitaţia a fost finalizată şi s-a semnat contractul cu firma care va executa lucrările stă şi anunţului din site-ul naţional al achiziţiilor publice. Cei care doresc să verifice stadiul procedurii şi să afle detalii despre această investiţie pot accesa următorul link: https://e-licitatie.ro/pub/notices/ca-notices/view-rfq/100469158

În ce constă proiectul de creştere a eficienţei energetice

Proiectul își propune reducerea consumului de energie cu 50%, prin izolare termică, sisteme de iluminat cu consum redus de energie, montare de panouri fotovoltaice, sisteme de preparare apă caldă cu panouri solar termice și implementarea sistemului de climatizare utililizând agent termic apă răcită produs de o pompă de căldură, etc. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 12 luni de la semnarea contractului.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Primarul Ion Baicea demonstrează cu documente că ORAŞUL COSTEŞTI VA AVEA CREŞĂ!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Costeşti | Ion Baicea | Primăria Orașului Costești