Primarul Ion Baicea demonstrează cu documente că ORAŞUL COSTEŞTI VA AVEA CREŞĂ!

de | 24.05.2024 07:30 | Costești, Administrație

🔻 27 mai este ultima zi în care firmele de construcţii mai pot depune oferte la CNI. Urmează perioada evaluării ofertelor, iar din toamnă ar putea începe lucrările la viitoarea creşă din Costeşti. Oricine doreşte poate să verifice informaţiile legate de această investiţie pe site-ul licitaţiilor publice.

În contextul informațiilor lansate în spațiul public în ultimele zile de către persoane care au încercat să inducă ideea potrivit căreia proiectul viitoarei creșe din Costești ar fi doar o promisiune electorală, primarul Ion Baicea a venit cu documente care atestă dincolo de orice dubiu faptul că, da, orașul Costești va avea în curând o creșă!

Edilul oraşului Costeşti a făcut public proiectul realizat de arhitecți, macheta construcției ce va fi ridicată pe strada Morii nr. 4A, precum și documentul semnat de către primarul Ion Baicea, de către ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea, și directorul Companiei Naționale de Investiții, Manuela-Irina Pătrăşcoiu, document prin care a fost predat amplasamentul terenului de 2.730 mp pe care va fi ridicată viitoarea creşă.

plansa proiect cresa Costesti

Pentru o reală informare a cetățenilor orașului Costești și pentru a înlătura dezinformările apărute în spațiul public, vă prezint documentele oficiale, care confirmă realitatea faptului că acest obiectiv atât de necesar familiilor tinere, are finanțare, am predat amplasamentul pentru construcție și este în licitație la Compania Națională de Investiții.

Valoarea investiției este de 12.249.269,78 lei cu TVA. Se va construi o creșă mică pentru patru grupe, cu 40 de locuri, în suprafață de 1244,68 mp, doar parter. […] Este un proiect aprobat în anul 2022 care a trecut toate etapele și urmează semnarea contractului de execuție.” – a explicat primarul Ion Baicea.

Document oficial predare amplasamant cresa noua Costesti

Într-adevăr, licitaţia se află pe site-ul licitaţiilor publice, care este un site public unde oricine poate verifica în orice moment stadiul achiziţiei publice. La o simplă verificare, se constată foarte clar că licitaţia se află în stadiul depunerii ofertelor, firmele interesate având ca termen limită ziua de 27 mai. După această dată, comisia de evaluare din cadrul CNI, organismul din cadrul Ministerului Dezvoltării care finanțează investiţia, va analiza ofertele depuse şi, dacă nu apar contestaţii, în toamnă vor putea începe lucrările.

Cei care vor să se convingă că proiectul creşei nu este doar un vis, pot verifica în orice moment pe pagina licitaţiilor publice accesând următorul link: https://e-licitatie.ro/pub/notices/simplified-notice/v2/view/100206439

macheta cresa Costesti

Cum va arăta viitoarea creşă de la Costeşti

Conform proiectului Companiei Naţionale de Investiţii, noua creşă va fi una modernă şi prietenoasă cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parţial din surse regenerabile, precum panourile fotovoltaice. Clădirea va fi organizată în 3 nuclee funcţionale: zona administrativă, zona destinată copiilor şi zona spaţiilor tehnico-gospodăreşti.

Noua creşă va dispune de 4 dormitoare, camere de joacă, vestiare, grupuri sanitare şi spaţii pentru luat masa, dar şi cabinet medical. Totodată sunt prevăzute şi funcţiuni auxiliare precum spălătorie, călcătorie, biberonerie şi bucătărie.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

În ultimii zece ani, în oraşul Costeşti s-au asfaltat 27,7 km de străzi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole