anchetaonline.ro

Încă o realizare importantă la Spitalul Județean!

de | 14.06.2022 09:45 | Știri, Administrație, Județean, Pitești

 

 

Dintr-o informare transmisă de SJU Pitești aflăm faptul că au fost finalizate lucrările de instalare a unor rezervoare care asigură în mod continuu necesarul de apă atât în caz de incendiu, cât și, la nevoie, apa de consum pentru o durată de 1-3 zile, în secțiile exterioare ale instituției: Oncologie – Infecțioare și Spitalul Județean nr. 2.

Lucrările efectuate au constat în montarea supraterană, pe o suprafață sistematizată, a câte unui rezervor de acumulare apă potabilă de 114 mc și a echipamentelor tehnologice specifice.

Apa potabilă din rezervorul de stocare este dezinfectată prin clorinare și cu raze ultraviolete.

 

Instalațiile au fost realizate astfel încât:

-să mențină potabilitatea apei în limitele parametrilor prevăzuți în standarde;
-să elimine riscul transmiterii prin intermediul lor a contaminării cu agenți infecțioși sau poluanți, de la o categorie de spații la altă categorie;
-să nu permită trecerea insectelor și rozătoarelor prin trecerile conductelor din pereți;
-să nu permită stagnarea apei și impurificarea ei cu rugină sau microorganisme;
-să asigure o zonă de protecție sanitară în jurul rezervoarelor exterioare cu apă potabilă.

 

 

realizare

 

Valoarea investițiilor

Aceste lucrări au fost realizate cu sprijinul Consiliului Județean Argeș, valoarea investitiei de la secțiile Oncologie și Infecțioase fiind de 497 506 lei (cu TVA inclus), iar valoarea investiției de la Spitalul Județean nr.2 de 438 438 lei (cu TVA inclus).

 

Până în prezent, clădirile aferente Spitalului Județean de Urgență Pitești aveau o singură alimentare cu apă potabilă din reţeaua de distribuţie stradală a municipiului Piteşti, precum și un foraj prevăzut cu stație de tratare cu Zeolit, stație de clorinare și un rezervor de 80 mc” menționează purtătorul de cuvânt al SJU Pitești, Cristina Cazacu.

 

realizare

Foto: Facebook SJUP

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești