RECOMANDĂRI! 8 subiecte pe care NU trebuie să le discuți la masa de Paște ca să nu iasă scandal!

de | 05.05.2024 10:00 | Eveniment, Lifestyle, Național

  • Când spui Paște, spui sărbătoare petrecută în familie, de cele mai multe ori în familia extinsă, cu părinți, frați, cumnați, nepoți ș.a.m.d.. Tocmai de aceea masa de Paste înseamnă voie bună, veselie, oameni care se bucură de prezența celor pe care nu i-au mai văzut de foarte mult timp.

Drumul de la veselie la ceartă poate să fie scurt, însă, dacă subiectele de discuție nu sunt tocmai… inspirate. Unele subiecte pot fi sensibile pentru unii membrii ai familiei, iar ironiile, chiar dacă sunt făcute pentru a spori hazul conversației, s-ar putea să nu fie apreciate de toată lumea. Dacă nu vrei ca ziua de Paște să fie un fiasco, iată care sunt cele opt subiecte de discuție pe care specialiștii te îndeamnă să le eviți sau, pe cât posibil, să nu le dezvolți prea mult!

 Politica

De multe ori politica naște patimi și controverse aprinse, uneori mai abitir decât fotbalul. E bine să-i lăsați pe politicieni deoparte. Cu siguranță că nici ei nu vorbesc la masa de Paște despre binele poporului pe care îl conduc.

 Banii

Banii este un subiect sensibil oricând, cu atât mai sensibil dacă este abordat în fața tuturor. Și cum, de obicei, lipsa banilor este cea mai presantă, măcar la masa de Paște să vă veseliți, să vă bucurați de cei dragi și să dați deoparte problemele cotidiene.

 Religia

Modul în care fiecare se raportează la Biserică și obiceiurile sale este diferit. Unii sunt mai ,,scrupuloși la datorie” și țin toate datinile, alții respectă mai puțin dogma. Ar fi bine ca fiecare să respecte celuilalt alegerile și să nu intre în discuții contradictorii și neproductive.

 Locul de muncă al cuiva care încă nu are un job

Locul de muncă, mai ales atunci când nu-l ai, reprezintă un subiect foarte sensibil. Oricum cel care este în dificultate simte o presiune constantă din această cauză. Ar fi bine să nu-i creezi un disconfort suplimentar, tocmai în ziua de Paște.

Cât de mult un membru al familiei mănâncă sau nu

Greutatea este un al subiect sensibil, mai ales pentru cei supraponderali care deseori sunt ironizați chiar și atunci când la o masă mănâncă absolut normal, ca toți ceilalți. E bine să lăsați acasă glumițele pe marginea greutății. Nu foarte mulți au simțul autoironiei sau chiar dacă îl au, e posibil să se simtă, totuși, stingheriți.

Cât de,,groaznică” este mâncarea, la masa de Paște

Nimeni nu vrea să știe că masa pe care a pregătit-o cu dragoste nu e chiar așa de gustoasă. În definitiv, Paștele nu este despre bucuria burții, ci despre bucuria timpului petrecut cu cei dragi. Dacă nu a ieșit tocmai gustos cozonacul, ar fi bine să păstrați pentru voi observațiile, mai ales dacă nu știți ce efort presupune pregătirea aluatului.

Probleme familiale

Problemele familiale nu își au locul la masa de Paște. Este timp pentru ele în oricare dintre zilele anului.

Probleme sociale

Problemele sociale ne urmăresc în toate zilele anului, indiferent de starea financiară a fiecăruia. Masa de Paște este un moment al veseliei și chiar dacă mentalitatea poporului român te împinge mai degrabă spre a te plânge, fă un efort și încearcă să fii o prezență agreabilă, tonică și pozitivă.

 

Câteva reguli de bune maniere la masa de Paște

*Dacă ești invitat la masa de Paște e frumos să te duci cu un cadou simbolic pentru gazdă. Nu e indicat să duci vin, prăjituri sau bomboane, pentru că gazda se va simți obligată să le servească și atunci n-ar mai fi un cadou pentru ea.

*Nu trebuie să mâncăm grăbit sau nervos.

*Nu bem și nu vorbim cu gura plină.

*Este de prost gust să ținem degetul mic ușor ridicat când mâncăm sau când bem.

*Dacă îți sună telefonul, cere scuze și mergi să vorbești în altă cameră.

*Nu e frumos să fumezi în timp ce alții mănâncă.

*E foarte urât să ai alte ocupații când ești la masa de Paște.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole