Pentru a reduce zgomotul. Primul oraș din Europa în care turiștii vor trebui să-și care în brațe trolerele

de | 05.06.2023 10:06 | Știri, Lifestyle, Național

Sute de mii de turiști din toate colțurile lumii vizitează anual Dubrovnikul, unul dintre cele mai frumoase și mai bine conservate orașe medievale din Europa. Vestea momentului pentru turiștii care vizitează această populară destinație din Croația este că vor trebui să-și care în brațe trolerele prin centrul istoric.

După ce a decis să se opună zgomotului din cafenele, primarul din Dubrovnik aduce în atenție o regulă nouă – nu mai sunt permise bagajele cu roți în centrul vechi din orașul Dubrovnik. Astfel, conform noii decizii a primarului, turiștii care se cazează în centrul vechi al orașului Dubrovnik vor trebui să își care în brațe valizele, relatează RTL Danas/Index, citat de Total Croația, potrivit Fanatik.ro. Această decizie a avut la bază nemulțumirea localnicilor de zgomotul prea mare făcut de turiștii care vin să mănânce la localurile din zona centrului istoric. Astfel, primarul din Dubrovnik a interzis gălăgia la terase și, mai nou, vrea să-i oblige pe turiști să-și care în brațe trolerele, pe străzile din centrul vechi. Totodată, pentru a nu-i mai deranjeze pe localnici, restaurantele și cafenelele aflate pe strada principală din Orașul Vechi vor fi aprovizionate cu vehicule electrice. Pentru turiștii care încă nu știu cum trebuie să se comporte în centrul istoric, autoritățile locale au realizat un videoclip, din care află că nu au voie să plimbe câinii fără lesă și nici să stea la bustul gol în orașul vechi.Rămâne de văzut dacă toate aceste măsuri vor avea rezultatul așteptat de autorități sau dimpotrivă îi vor convinge pe turiști să stea departe de Dubrovnik.

Foto descriptiv. Sursă foto: tuktuk.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

https://anchetaonline.ro/comoara-veche-1700-descoperita-barbat-sibiu-90775/

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dubrovnik

Ultimele articole