anchetaonline.ro

Noi reguli privind preschimbarea unui permis de conducere străin cu unul românesc

de | 11.08.2023 23:32 | Știri, Eveniment, Național

Guvernul a aprobat joi modificările propuse de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) la Codul Rutier, modificând astfel Ordonanța privind circulaţia pe drumurile publice.

Odată cu noile modificări, șoferii români își vor putea preschimba permisele de conducere străine cu cele românești fără a fi necesar să urmeze o școală de șoferi în România, făcând acest lucru doar prin susținerea examenului în țara noastră.  Examenul va consta în proba teoretică şi practică, fără a mai fi necesare orele de şcoală auto, cum este prevăzut acum.

Una dintre soluţiile legislative adoptate astăzi oferă posibilitatea românilor din diaspora, precum şi tuturor titularilor de permise de conducere străine să preschimbe aceste documente cu echivalentul românesc într-o perioadă mai scurtă de timp.

Practic, aceştia vor obţine permisul de conducere românesc direct în urma susţinerii examenului în ţara noastră, un examen constând în proba teoretică şi practică, fără a avea orele de şcoală auto, aşa cum era prevăzut până acum în Codul Rutier”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, citat de antena3.ro

De asemenea, noul act normativ oferă posibilitatea proprietarilor care nu au domiciliul, reşedinţa sau sediul în România de a solicita înmatricularea temporară a autovehiculelor şi remorcilor ce urmează a fi scoase din țara noastră în vederea înmatriculării în alt stat, la oricare autoritate competentă din România să realizeze operaţiuni de înmatriculare.

Foto descriptiv Playtech

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Fetiţă de şase ani, rănită într-un accident provocat de o mașină care a pierdut o roată în mers

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Guvern | MAI