Remus Mihalcea, deputat PSD „Anul 2024 va fi marcant pentru ce înseamnă evoluția țării în următorii 10 ani”

de | 15.02.2024 09:20 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Remus Mihalcea și-a construit, ani în șir, o carieră respectabilă în sistemul medical, îmbrățișând cu pasiune și dedicare profesia de medic, pe care o practică la nivelul unuia dintre cele mai mari spitale din România, Spitalul Colentina, în cadrul căruia a îndeplinit și funcția de manager, inclusiv în anii grei ai pandemiei de COVID-19.

A făcut un pas total diferit către sfera politică, acum patru ani, mergând în direcția Parlamentului, ca parte a echipei PSD Argeș. Și-a propus, prin această inițiativă, să acționeze, direct, la nivel legislativ, pentru îmbunătățirea sistemului medical românesc, dar și pentru toate sferele în care nevoile oamenilor de rând să fie într-o corespondență fezabilă cu legile țării și cu preocupările celor care le decid.

Remus Mihalcea mărturisește că nu mai este aceeași persoană de acum câțiva ani, însă pasiunile sale au rămas aceleași. Planurile, în schimb, suferă modificări de la an la an în funcție de nevoi, iar evenimentele care apar pe parcursul vieții schimbă fără să vrem acest lucru.

În viața fiecărui om există momente de răscruce, momente ce pot fi definitorii în dezvoltarea profesională și a unei cariere. La mine aș menționa – ca momente definitorii – alegerea facultății, anul în care am ales să mă mut din raționamente profesionale în București și, nu în ultimul rând, momentul în care am ales să intru în politica mare. Dacă discutăm despre cariera profesională, cred că cel mai important este să faci ceea ce îți place cu adevărat. Dacă faci acest lucru, nu cred că mai ai nevoie de altceva pentru a avea succes. Totul vine natural”, declară tânărul medic și parlamentar argeșean.

Generația de manageri și specialiști din care face parte Remus Mihalcea are, în opinia domniei-sale, marele avantaj de a nu fi început munca de la zero, indiferent despre ce domeniu vorbind, având, ca antepremergător, o generație de sacrificiu, cea de dinainte.

Ei au reușit să consolideze anumite baze de la care am putut pleca noi și care ne-au permis o dezvoltarea mai ușoară.”, explică domnia-sa.

Anul 2024 vine cu proiecte importante pentru Remus Mihalcea, unul dintre ele vizând unitatea spitalicească în care profesează.

Anul 2024 va fi marcant pentru ce înseamnă evoluția țării în următorii 10 ani. Cred eu, chiar cel mai important an din ultimii 30. Trebuie să dăm dovadă de foarte multă responsabilitate și maturitate în ceea ce înseamnă alegerile și preferințele noastre. Din punct de vedere profesional, alături de colegii mei, încercăm dezvoltarea unui centru integrat destinat problemelor medicale de cap și gât în cadrul Spitalului Colentina, un centru în care pacientul să își poată rezolva patologia fără a fi nevoit să meargă de la un spital la altul sau dintr-o secție în alta.”

Dincolo de aceste planuri, parlamentarul argeșean intră cu încredere într-un 2024 în care provocările vor fi mult mai mari și în care, odată în plus, abilitățile și calitățile generației de specialiști și oameni politici din care face parte vor fi puse la încercare.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: