Resfințirea Bisericii “Sfântul Nicolae-Popa Savu”. Ion Mînzînă: ”Lăcașul de cult a fost reabilitat recent cu bani europeni”

de | 26.05.2024 18:07 | Câmpulung Muscel, Politic

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, împreună cu Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale au. Participat astăzi la slujba de resfințire a Bisericii “Sfântul Nicolae – Popa Savu” din Câmpulung, slujbă săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului.

Sursă foto: Facebook. Facebook Simona Bucura-Oprescu.

”Câmpulung, vatră de credință strămoșească!

Domnul le dă aripi celor stăruitori întru credință și celor smeriți!

Așa am simțit și la Câmpulung, acolo unde astăzi a fost resfințită Biserica “Sfântul Nicolae” Popa-Savu ca urmare a lucrărilor de reabilitare cu bani europeni a acestui lăcaș de cult emblematic pentru Muscel. Este rezultatul muncii stăruitoare a celor drepți întru credință care prețuiesc valorile noastre străbune și cu râvnă le transmit mai departe.

Am participat alături de câmpulungenii mei dragi cu multă bucurie la slujba săvârșită de Înalt Prea Sfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Arhimandritul Caliopie și un sobor de preoți.

Am simțit emoția profundă pe care numai Adevărul Sfintelor Scripturi ți-o poate da.

Aici, în capitala Muscelului istoric, credința strămoșeasca este vie, puternică și va dăinui!”, a transmis ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

”Dumnezeu să-i ocrotească pe argeșeni!”

Sursă foto: Facebook Ion Mînzînă

”Am participat astăzi cu multă bucurie în suflet la slujba de resfințire a Bisericii “Sfântul Nicolae – Popa Savu” din Câmpulung, slujbă săvârșită de Înalt Prea Sfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Arhimandritul Caliopie și un sobor de preoți.

Este prima sfințire a Bisericii după 1989 și nu întâmplător: lăcașul de cult a fost reabilitat recent cu bani europeni, ca urmare a unui proiect derulat de Arhiepiscopie prin ADR Sud Muntenia, cu sprijinul Consiliului Județean.

Păstrăm și transmitem mai departe astfel o parte importantă a patrimoniului cultural și spiritual atât de bogat de pe meleagurile Argeșului și Muscelului.

Biserica are și hramul “Buna Vestire”. Într-adevăr, bună veste am primit astăzi la Câmpulung, prima capitală a Țării Românești și loc sacru al dreptei credințe strămoșești! Dumnezeu să-i ocrotească pe argeșeni!”, a precizat, pe pagina de Facebook, Ion Mînzînă.

Material realizat de SC MB Agency Complete SRL, la comanda Partidului Social Democrat, Organizația Argeș, Cod Unic Mandatar Financiar 21240002. 

Sursă foto: Facebook Ion Mînzînă și Facebook Simona Bucura-Oprescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Nicolae Velcea: Cele mai mari investiții în infrastructură rutieră din Ștefănești sunt finanțate prin ”Anghel Saligny”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: