BEC a respins Alianța Dreapta Unită USR PMP Forța Dreptei. ”Vom contesta această decizie la Înalta Curte de Casație și Justiție”

de | 17.03.2024 17:11 | Național, Politic

Alianța USR PMP Forța Dreptei a fost respinsă de Biroul Electoral Central. De cealaltă parte, reprezentanții Alianței au anunțat că vor contesta decizia BEC la Înalta Curte de Casație și Jusitție.

Astfel, potrivit comunicatului publicat, Biroul Electoral Central a anunțat că a decis să respingă protocolul de constituirea a alianţei electorale ”Alianţa DREAPTA UNITĂ USR-PMP-FORŢA DREPTEI”. Potrivit celor de la g4media, BEC susține că la registrul partidelor politice figurează în calitate de președinte al PMP Cristian Diaconescu, acesta fiind în drept să reprezinte Partidul Micșarea Populară, nu Eugen Tomac, cel care a semnat în calitate de președinte PMP protocolul Alianței.

”Vom contesta această decizie la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ne vom lupta pentru drepturile noastre și pentru viitorul pe care îl merită această țară”, a precizat Cătălin Drulă, președintele USR. ”În ciuda pretextului folosit de BEC, Eugen Tomac este liderul legitim al PMP, ales încă din 2022, cu un Congres validat de Tribunalul București. Pe 2 februarie 2024, același Tribunal București a dispus biroului partidelor politice să înregistreze rezultatul ultimului congres PMP. O decizie executorie, care nu este pusă în aplicare”, mai arată cei de la USR în comunicatul publicat. Ludovic Orban, președinte Forța Dreptei a precizat: ”Noi nu am contestat alianța PSD-PNL. Pentru că noi suntem democrați și pentru că știm că singurii care decid rezultatele competiției electorale sunt cetățenii prin votul lor. Ei au contestat alianța noastră, Dreapta Unită. Pentru că le este frică de noi. Pentru că vor să ne împiedice prin subterfugii procedurale să participăm uniți în alegeri.”

Dacă decizia BEC va fi menținută la Înalta Curte, Alianța nu va putea participa la alegerile europarlamentare.

Foto descriptiv. Sursă foto: forta-dreptei.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

USR îi cere lui Marcel Ciolacu să-l demită de urgență pe ministrul Agriculturii, Florin Barbu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alianță Dreapta Unită